Žaizdos nesitraukia: Klaipėdos baltarusių nuotaikos – slogios

Uostamiesčio baltarusių bendruomenės "Krynica" vadovas, buvęs Baltarusijos garbės konsulas Klaipėdoje Nikolajus Logvinas, nepabūgęs viešai išsakyti savo pilietinės pozicijos ir dėl to netekęs  pareigų, neslepia, kad nuotaikos dėl padėties istorinėje tėvynėje – labai slogios.

Ketvirtą mėnesį nesibaigiantys protestai Baltarusijoje, kai prieš taikius demonstrantus naudojamas nepagrįstas jėgos struktūrų smurtas, toliau šiurpina Klaipėdos baltarusius, kurių nemažai artimųjų gyvena istorinėje tėvynėje.

Žmonės dėl karantino dabar mažai bendrauja ir, pasak N. Logvino, kenčia tyliai kiekvienas sau.

"Bendrų susiėjimų dabar nebūna dėl pandemijos. Iki tol dar kažkiek prasiblaškydavome. Visai neseniai rengėmės koncertuoti su bendrijos ansambliu Alytuje, Kaune, bet karantinas užkirto visus kelius. Teko viską atidėti. Neslėpsiu, iki tol kai kurių mūsų nuomonės dėl įvykių Baltarusijoje buvo skirtingos. Tad stengdavomės į gilesnes diskusijas nesivelti. Norėčiau tikėti, kad dabar tas požiūris keičiasi, gal pagaliau ir jiems atsivers akys", – vylėsi N. Logvinas.

Baltarusijos įvykiai daugumai Klaipėdos baltarusių – tarsi gyva žaizda, o kasdien iš ten juos pasiekiančios žinios – skaudina.

Prieš porą mėnesių N. Logvinas bendruomenės vardu išplatino viešą pareiškimą, kuriame buvo teigiama, kad "šiuo įtemptu metu jie neturi teisės likti tyliais pašaliniais stebėtojais" ir reiškė užuojautą "visoms nekaltoms aukoms, nukentėjusioms nuo netinkamo šalies teisėsaugos institucijų elgesio".

Šis tuomečio Baltarusijos garbės konsulo Klaipėdoje požiūris negalėjo likti nepastebėtas oficialių institucijų Minske.

Už tai N. Logvinas buvo tyliai pašalintas iš pareigų jo paties net neinformavus.

Vietoj jo Baltarusijos garbės konsulas Klaipėdoje dar nepaskirtas.

Ir naujas konsulas esą gali atsirasti labai negreitai, nes tai nėra pirmo būtinumo reikalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Teisingas žmogus. Nėra ko tarnauti sortyro okupantams.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Tekdavo susitikti su N.Logvinu ne kartą, negalvodavau, kad nori sunaikinti Baltarusiją, kaip mes savo laiku sunaikinome Lietuvą. Baltarusija tvarkingiau gyvena negu mes. Kokia mūsų teisinė sistema? Represinė, teismai banditiški ir t.t. apie policiją, narko verslus, žydruosius nebekalbu, kada tokia betvarkė yra buvusi Lietuvoje? Norite tokios kaimynės Baltarusijos? Aš tai ne. Šaunuolis Lukašenko, saugok savo šalį, stiprybės. Aš nenoriu, kad Baltarusiją kaip Lietuvą, tryptų svetima kariuomenė ir keltų grėsmę taikai. Nenoriu, kad ir Lietuvoje siautėtų svetima kariuomenė, noriu tik taikos. Pagrindiniai kaimynai yra tie, su kuriais ribojasi mūsų žemės, o ne tie kurie už Atlanto. Nemokinkit kaip gyventi kaimynams, nesusitvarkę patys. Mus vakarai pavertė poligonu, dabar nori paversti Baltarusiją, jie nekariaus savo žemėse, kariaus įrengtuose poligonuose?

Anonimas

Anonimas portretas
Smulkus baltarusiu nacistelis labai nori saudyti rusus kad gautu apgrausta kaula nuo kosheriniu Briuselio ponu..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių