Pereiti į pagrindinį turinį

Žiema uostamiesčio gatvių valytojų pelnais nelepino

2012-04-10 05:00
Žiema uostamiesčio gatvių valytojų pelnais nelepino
Žiema uostamiesčio gatvių valytojų pelnais nelepino / Vytauto Petriko nuotr.

Gatvių valytojų ši žiema nelepino uždarbiu, tačiau miestas kelių priežiūrai išleido daugiau pinigų, nei palnuota.

Gelbėjo tik vasaris

Mechanizuotam gatvių valymui kovą, kuris oficialiai yra paskutinis šaltojo sezono mėnuo, miesto savivaldybė išleido 276 tūkst. 991 litą. Tai yra kur kas mažiau nei vasarį.

Paskutinį žiemos mėnesį miesto priežiūra savivaldybei atsiėjo brangiausiai. Vien mechanizuotam gatvių valymui ji išleido 872 tūkst. 840 litų. Sausį ši suma buvo perpus mažesnė – 449 tūkst. 200 litų.

Miesto biudžeto neskriaudė ir gruodis. Gatves valančioms įmonėms buvo sumokėta 153 tūkst. litų. Lapkritį ši paslauga atsiėjo 31 tūkst. litų.

Pietinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės „Žemkasa“ vadovas Dainius Zokas tvirtino, kad ši žiema, išskyrus vasarį, nebuvo sunki, bet pinigais taip pat nelepino.

„Jei ne vasario pradžia, žiema išvis būtų buvusi lengva. Lapkritį, gruodį, sausį darbo beveik nebuvo. Budėjome, barstėme įkalnes, nuokalnes, viadukus, tiltus. Vasaris buvo sudėtingas. Daugiausia bėdų kilo, kai spaudžiant speigui snigo“, – prisiminė D.Zokas.

Neužteks algoms ir kurui

Vadovas nesistebi, kad uždarbiu žiema nelepino. Pasak jo, finansiškai geras buvo tik vasaris.

„Už darbus kovą savivaldybė turės sumokėti apie 100 tūkst. litų. Tokios sumos mums net darbuotojų algoms ir degalams neužtenka. O kiek dar reikės į druskos išgraužtą techniką investuoti, kad ji būtų tvarkinga ir važiuotų. Mes bent du mėnesius turėtume gauti po 400 tūkst. litų“, – komentavo vadovas.

D.Zokas pasakojo, kad šią žiemą sunaudota ypač daug druskos. Vien pietinėje miesto dalyje jos išberta per 2 tūkst. t. Didžioji dalis – sniegingą ir speiguotą vasarį. Žvyro išberta 400 t.

„Galvojome, kad ir kovas bus baisus. Dėl to papildėme atsargas. Sandėlyje liko apie 1 tūkst. 300 litų. Liks kitai žiemai. Galėsime panaudoti ir jei vasarą pašals“, – juokavo D.Zokas.

Milijonų uždirbti nepavyks

Šiaurinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės „Vakarų švara“ direktoriaus patarėjas Virgilijus Šidlauskas teigė, jog ši žiema buvo normali.

„Nė viename darbe nebūna taip, kad viskas gautųsi gerai. Stengėmės, mūsų nuomone, dirbome geriau nei pernai, bet apie viską turi spręsti užsakovas ir gyventojai. Technikos turėjome tiek, kad net visos paleisti nespėjome“, – pasakojo pašnekovas.

V.Šidlausko manymu, prižiūrint miesto gatves didelių pelnų niekada neuždirbsi: „Konkurso metu siūlai žemiausias kainas. Tad milijonų neuždirbsi. Be to, šiemet brangesnė buvo ir druska“.

Jos šiaurinėje miesto dalyje per sezoną buvo išbertas rekordinis kiekis – apie 1 tūkst. 500 t.

„Vasarį, kai stipriai šalo ir snigo, druską reikėjo berti be sustojimo“, – aiškino V.Šidlauskas.

Žiema buvo pigesnė

Klaipėdos savivaldybė prieš Velykas sąskaitų už paslaugas kovą dar nebuvo gavusi iš šaligatvių ir kai kurių daugiabučių namų prižiūrėtojų.

Jas tikimasi gauti po švenčių. Tuomet bus suskaičiuota, kiek kainavo ši žiema.

„Jau dabar galima pasakyti, kad pinigų miesto priežiūrai žiemą išleidome daugiau, nei planavome, bet mažiau nei pernai. Šiemet žiema vėliau prasidėjo, anksčiau baigėsi, o ir sniego tiek nebuvo“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų