Pereiti į pagrindinį turinį

Žiemos sezonas Klaipėdoje – netrukus

2024-10-25 12:00

Kitą savaitę, lapkričio 1-ąją, Klaipėdoje oficialiai prasidės žiemos sezonas. Kadangi mieste, kaip įprastai, dirbs trys rangovai, su jais jau diskutuojama apie pasiruošimą – kiek tonų druskos ir smėlio mišinio kiekvienas jų šiuo metu turi, kiek ir kokių atsargų bus dar papildyta ir kiek apskritai žmonių sezono metu dirbs.

Įsitikinimas: rangovai teigia esantys pasiruošę artėjančiam žiemos sezonui.
Įsitikinimas: rangovai teigia esantys pasiruošę artėjančiam žiemos sezonui. / Vytauto Petriko nuotr.

Kas kurią miesto dalį valys?

Žiemos sezonu už pietinės miesto dalies gatvių valymą bus atsakinga bendrovė „Vakarų švara“, su ja yra sudaryta trejų metų sutartis, kuri įsigaliojo nuo 2023 m. sausio 25-osios.

Centrinės miesto dalies gatves valys bendrovė „Ecoservice“, su ja taip pat sudaryta trejų metų sutartis, kuri įsigaliojo nuo 2023 m. sausio 25-osios.

O už šiaurinės miesto dalies gatvių valymą bus atsakinga bendrovė „Klaipėdos paslaugos“, su ja sudaryta penkerių metų sutartis, kuri įsigaliojo nuo 2022 m. balandžio 11-ąją.

Įsigis dar įrangos

Klaipėdos savivaldybė pranešė, ką šiuo metu sandėliuose turi kiekvienas rangovas ir kokias užduotis kiekvienas jų įgyvendins prasidėjus žiemos sezonui.

„Vakarų švara“ sandėliuose laiko 200 t druskos ir smėlio mišinio, 500 t druskos keliams barstyti, taip pat yra sudarytos sutartys su druskos tiekėjais, teigiama, kad netrukus šios atsargos bus papildytos 300–500 t.

Ši bendrovė turi 11 technikos įrenginių – sniego valytuvų, sniego valytuvų-barstytuvų. Sezono metu dirbs 20 darbuotojų.

Rangovai turi užtikrinti eismo saugumą miesto gatvėse bet kokiomis oro sąlygomis.

„Ecoservice“ sandėliuose laiko 1 tūkst. t druskos, 250 t smėlio ir druskos mišinio, 20 kub. metrų druskos tirpalo, 8 vienetus technikos, reikalingos sniego valymui ir kelio barstymui, 1 vnt. technikos sniegui išvežti, 1 vnt. technikos, reikalingos sniego krovimui, 3 vnt. technikos, reikalingos kelkraščių valymui, sniego valymui gatvių įvažose, aikštelėse, apsisukimuose.

„Klaipėdos paslaugos“ šiuo metu sandėliuose laiko apie 700 t druskos, apie 250 tonų smėlio ir druskos mišinio, apie 200 tonų smėlio ir 50 kub. metrų druskos tirpalo, dėl jo sudaryta nuolatinio tiekimo sutartis.

Taip pat skelbiama, kad žiemos sezonui paruoštos 6 sniego valymo mašinos ir 1 traktorius.

Šių metų lapkritį ir gruodį planuojama įsigyti papildomos žiemos tarnybai reikalingos technikos.

Švarins ir šaligatvius

Už šaligatvių valymą Klaipėdoje atsakingi du rangovai – pietinėje miesto dalyje šaligatvius valys bendrovė „Raguvilė“, o šiaurinėje – „Klaipėdos želdiniai“.

„Raguvilė“ šiuo metu sandėliuose turi 400 t smėlio ir druskos mišinio, 200 t druskos, 7 traktorius. Jau yra sudarytos sutartys, pasitelkiant papildomą techniką ir žmogiškuosius resursus.

„Klaipėdos želdiniai“ žiemos sezonui paruošė 125 smėliadėžes, 50 t smėlio ir druskos mišinio, 25 t druskos, 7 mini traktorius, 4 smėlio ir druskos barstytuvus, 1 ratinį traktorių su sniego plūgu, 2 smėlio ir druskos barstytuvus, 2 sunkvežimius, 3 motoblokus su mechanizmais sniegui valyti, 1 sniego krautuvą, 1 mini krautuvą, 1 sniego rotorių.

Rangovai turi užtikrinti eismo saugumą miesto gatvėse bet kokiomis oro sąlygomis – esant snygiui, plikledžiui, šlapdribai, o vyraujant slidžiai kelio dangai – laistyti gatves druskos tirpalu bei atlikti kitas numatomas užduotis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų