Žinomi klaipėdiečiai buriasi į asociaciją

“Mano miestas Klaipėda” - tokiu pavadinimu 2009 metų gegužės mėnesį Klaipėdoje įregistruota nauja asociacija, kurią subūrė žinomi miesto verslininkai ir menininkai. Įsteigtos organizacijos pagrindinis tikslas - puoselėti savo miestą, dovanoti jam gerus darbus “iš meilės”, o ne “iš reikalo”. 

“Klaipėda - išskirtinis miestas. Viduriniosios kartos verslininkai ir kūrėjai čia puikiai pažįsta vieni kitus. Bendraujame be jokių barjerų jau seniai, dalijamės gražiomis idėjomis. Bet pavieniui jas įgyvendinti nėra paprasta. Va ir kilo mintis - susiburti į organizuotą nepolitinį darinį ir nuveikti šį tą gero savo miestui, kuriam tikrai nesame abejingi” - sakė Tadas Šatkauskas, vienas iš asociacijos steigėjų. 

Tarp pirmųjų asociacijos “Mano miestas Klaipėda” narių - verslininkai Kazys Paulikas, Goda Aženeckaitė-Petravičienė, Saulius Savickis, garsūs pramogų pasaulio atstovai Gintaras Bendžius, Steponas Januška. 

“Smagu, kad yra bendraminčių, norinčių daryti gerus darbus. Kas myli Klaipėdą - tas ir prisijungs prie mūsų. Šitas sambūris kyla iš meilės, o ne iš reikalo”, - apie savo įsijungimą į asociacijos veiklą sakė dainininkas ir pedagogas Steponas Januška. Beje, jo ir grupės “Studija” atliekamos dainos “Dabartis” - neoficialaus Klaipėdos himno - žodžiai “Mano mieste tūkstančiai veidų”, inspiravo naujosios organizacijos pavadinimą. 

Pagal asociacijos steigėjų sumanymą, organizacijos valdyba rinksis vieną kartą per mėnesį, išrinks pagrindines gerų darbų miestui temas.

“Pirmiausia iškelsime idėją, kviesimės specialistus prie apskrito stalo, kad sužinotume jų argumentus, išanalizuosime situaciją ir tada kibsim į darbą. Mūsų tikslas - ne tuščiai kalbėti, o kiekvienai problemai pasiūlyti sprendimo būdus ir bent vieną iš jų įgyvendinti”, - pasakojo pirmuoju asociacijos prezidentu išrinktas Kazys Paulikas. 

Idėjas geriems darbams asociacijos nariai siūlys patys, teirausis aktualijų iš Klaipėdos visuomeninių organizacijų ir kvies jas bendradarbiauti. Asociacijos nariu galės tapti kiekvienas žmogus - nebūtinai klaipėdietis, norintis prisidėti prie uostamiesčio puoselėjimo. 

Pirmasis asociacijos “Mano miestas Klaipėda” susirinkimas įvyks birželio 11 dieną. Į jį kviečiami Klaipėdos miesto Garbės piliečiai, visuomeninių organizacijų, valdžios atstovai.


Šiame straipsnyje: mano miestas Klaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių