Pereiti į pagrindinį turinį

Žinomų uostamiesčio moterų ginčas - dėl etikos

2012-11-27 14:50
Žinomų uostamiesčio moterų ginčas - dėl etikos
Žinomų uostamiesčio moterų ginčas - dėl etikos

Neapsikentusi miesto tarybos narės Lilijos Petraitienės užgauliojimų, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė kreipėsi į Etikos komisiją, kad ši politikę įpareigotų viešai atsiprašyti.

Savivaldybės vadovę supykdė tai, jog L.Petraitienė miesto tarybos posėdyje direktorę viešai išvadino arogantiška ir cinike, nesiklausančia žmonių nuomonės. Politikė J.Simonavičiūtę net siūlė atleisti iš pareigų.

Direktorė skolinga neliko – ji kreipėsi į Etikos komisiją, kad ši įvertintų L.Petraitienės elgesį, nes ji esą pažeidė padorumo principus.

„J.Simonavičiūtė skunde Etikos komisijai nurodė, kad L.Petraitienė viešai paskelbė tikrovės neatitinkančius faktus, vartojo netinkamus žodžius. Todėl direktorė norėtų, kad politikė jos viešai atsiprašytų“, – teigė Etikos komisijos pirmininkas Jurijus Šeršniovas.

Moterų ginčas Etikos komisijoje turėjo būti nagrinėjamas vakar, tačiau posėdis neįvyko, nes nesusirinko nariai.

„Matyt, esu kaltas, kad posėdį šaukiau tokią dieną, kai Etikos komisijos nariai buvo užsiėmę kitais reikalais. Anksčiau ar vėliau, bet šitą klausimą vis tiek svarstysime“, – patikino J.Šeršniovas.

L.Petraitienė džiaugėsi, jog posėdis neįvyko, nes Etikos komisijoje dar nėra seniūnaičių – bendruomenės atstovų. Jie į komisijos sudėtį turėtų būti įtraukti kitą mėnesį.

„Kai bus bendruomenės atstovai, galbūt nagrinėjant klausimą bus mažiau politikavimo, nebus šališkos nuomonės. Tik nesuprantu, kodėl reikia svarstyti mano elgesį, kad pažeidžiau padorumo principus. Niekas manęs girtos nepagavo, nesu nei nusikaltusi, nei susikompromitavusi“, – teigė L.Petraitienė.

Politikė įsitikinusi, kad ne ji turinti atsiprašyti J.Simonavičiūtės, o ši visų žmonių, nes esą savivaldybės administracijos direktorė vengia dialogų ir kalba tik monologais.

„Manau, kad direktorė tikrai yra pažeidusi pagarbos žmogui principus, o kaip yra iš tikrųjų, ir nuspręs Etikos komisija“, – reziumavo L.Petraitienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų