Žmonės baiminasi keltais grįžtančių lietuvių: vaizdo įrašuose šaiposi iš koronaviruso

  • Teksto dydis:

Tarptautinių reisų keltais į uostamiestį parplaukiantys abejotinos reputacijos žmonės kelia kitų tautiečių nerimą. Internete plinta vaizdo įrašai, kuriuose – iššaukiančiai besielgiantys vyrai šaiposi ir juokiasi iš šiuo metu įtemptos situacijos dėl koronaviruso.

Paplito vaizdo įrašas

Nerimą dėl žmonių elgesio keliantis vaizdo įrašai su prierašais „jie grįžta“ internete išplito savaitgalį.

Filmuotuose vaizduose užfiksuota grupelė jaunų vyrų, kaip teigiama, tarptautinių reisų keltu jau parplaukusių į Klaipėdą iš Kylio. Iš užsienio grįžusieji atvirai šaiposi iš šiuo metu susiklosčiusios situacijos dėl koronaviruso, karantino, prie kelto laukiančios patikros, plūstasi necenzūriniais žodžiais.

Pastebėję krantine einantį žmogų, ryškiausiai viename vaizdo įrašų besireiškiančiųjų, ima šaukti, esą krante esantis žmogaus apsikrėtęs koronavirusu.

Netrukus po šio įrašo pasirodė ir dar vienas, kuriame užfiksuotas muštynių kelte fragmentas.

Vaizdo įrašai socialiniuose tinkluose sukėlė tikrą reakcijų bangą.

 

 

Pasėjo nerimą

Žmonės neslėpė baimės, kad tokie nesusipratę žmonės tikrai nepaisys jiems privalomo saviizoliacijos reikalavimo ir, jeigu yra užsikrėtę koronavirusu, juo apkrės daugybę žmonių.

Tarp komentatorių buvo ir tokių, kurie pasakojo žinantys, kad grupelė vaizdo įraše matomi žmonės vos išlipę iš kelto patraukė į vieną mieste esančių alkoholio parduotuvių, kur prisipirkę gėrimų juos degustuoti ėmėsi jau pačioje parduotuvėje, tačiau pagrasinus, kad bus iškviesta policija, pasišalino.

Kai kurie komentatoriai teigė manantys, kad tokie, į chuliganus panašūs žmonės, turėtų būti perduoti policijos pareigūnams, izoliuojami priverstinai. Žmonės vieni per kitus ieškojo vaizdo įrašo herojus pažįstančių žmonių, kurie galėtų patikrinti, ar vyrai izoliavosi, ar nekelia grėsmės kitiems.

Chuliganų pasitaiko

Bendrovės „DFDS“ viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovas Vaidas Klumbys pripažino, kad nekultūringai besielgiančių ar alkoholio vartojusių keleivių pasitaiko, tačiau pripažino, kad imamasi visų priemonių, siekiant užtikrinti visų keleivių bei įgulos saugumą. Keltuose budi apsaugos darbuotojai.

„Esant didesniam keleivių srautui pasitelkiame ir daugiau apsaugos darbuotojų. Paprastai su smulkiais chuliganiškos veiklos atvejais, su apsaugos pagalba, keltuose gebama susitvarkyti“, – pastebėjo V.Klumbys.

Jeigu kelionės metu pasitaiko rezonansinių atvejų, kas nors sužeidžiama ar sugadinamas turtas – kaltininkai visuomet perduodami policijai. Kelto viešose erdvėse pastebėjus akivaizdžiai girtų žmonių, jiems nurodoma persikelti į kajutes.

 

 

Imasi saugumo priemonių

Bendrovės atstovas užtikrino, kad keltuose imamasi visų būtinųjų apsaugos nuo viruso plitimo priemonių. Laikomasi dezinfekcijos nurodymų, nedirba keltų restoranai, kavinės dirba maisto išsinešimo į namus principu. Keleiviams siūloma pasiimti maistą ir jį valgyti savo kajutėse.

Bendrovės atstovo teigimu, šiuo metu keltuose bendrąja prasme jaučiama daugiau susitelkimo, mažiau juntama savaitės pradžioje tarp keleivių vyravusi įtampa ir panika dėl įvestų karantino sąlygų, ribojimų, augančio apsikrėtusiųjų skaičiaus.

Pastebima, kad jau visą savaitę iš grįžtančių keltų į ligoninę dėl įtarimo apsikrėtus virusu nebuvo išgabentas nė vienas keleivis.

Tarptautinių reisų keltais į Lietuvą grįžta nemažai žmonių. Anot V.Klumbio, visą savaitę, nuo pat karantino pradžios, kasdien keltais iš Kylio į Klaipėdą parplaukia vidutiniškai po 350 žmonių.

„Tas srautas mūsų nuostabai nemažėja kaip įsivaizdavome, kad galėtų mažėti. Manome, kad didžiąją dalį tų, kuriems reikėjo grįžti jau parvežėme“, – pastebėjo pašnekovas.

Tiesa, pabrėžiama, kad tarptautiniai keltai atlieka svarbų tarptautinės prekybos užtikrinimo vaidmenį – prekių įvežimo ir išvežimo iš šalies funkciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susmirdusiems, prasmirdusiems komentatoriams. Meta.

Susmirdusiems, prasmirdusiems komentatoriams. Meta.  portretas
Dabar man aišku, kodėl Lietuva po kiekvienu rinkimų išsirenka dundukas. Nes patys žmonės yra dundukas.

ww

ww portretas
Juos jau turėjo pasitikti policija,visiems aišku kad šie idiotai ne tik parduotuves aplankys ir izoliuoti gali tik prievartiniu būdu. ,Gal Grubliauskas žino ,kur tokie iš kelto keliauja?Nes Klaipėdos meras tapo didžiausiu viruso specialistu.

asa

asa portretas
Lietuva buvo apsivalius nuo tokių atmatų, deja, jie grįžta :(
VISI KOMENTARAI 119

Galerijos

Daugiau straipsnių