Žmonės protestavo prieš olandų atrakcionus (papildyta)

Palangoje, J.Basanavičiaus gatvėje minia žmonių pasisakė prieš olandų atrakcionus, kur prieš savaitę viename iš jų pusantros valandos žemyn galva kabėjo aštuoni vaikai.

Susirinko šimtas žmonių

Į mitingą surinko apie 100 žmonių, nors leidimas buvo išduotas 200 dalyvių. Protestavo ne tik palangiškiai. Prie jų prisidėjo ir 45 klaipėdiečiai.

Protestuojai buvo apsiginklavę plakatais ir megafonais. Jie pasisakė ne tik prieš olandų atrakcionus, bet ir prieš įvairių tarnybų, kuriuos turi galimybes juos sustabdyti, neveiklumą.

„Atrakcionams – ne“, – skandavo susirinkusieji.

Organizatorė Daina Eimanavičienė tvirtino, jog mitingas yra taikus. Ji pabrėžė, kad tokiu būdu siekiama solidarizuotis su praėjusią savaitę nukentėjusių vaikų tėveliais. Taip pat parodyti, kad palaikomas Palangos savivaldybės sprendimas uždaryti atrakcionus.

„Ji vienintelė ėmėsi veiksmų. Kitos institucijos, nors žinojo, kad tokia veikla paveldosauginėje teritorijoje nelegali, atrakcionų nesustabdė. Siekiame, kad būtų uždrausta ši nelegali veikla. Svarbiausia vaikų saugumas“, – pabrėžė D.Eimanavičienė.

Mitinge dalyvavo meras

Mitinge dalyvavo ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus, miesto tarybos nariai, savivaldybės administracijos darbuotojai, Seimo narys Naglis Puteikis. Kurorto vadovas džiaugėsi, kad gyventojai palaiko savivaldybės sprendimą.

Š.Vaitkus dar kartą pabrėžė, kad olandų atrakcionai veikia nelegaliai. Jis piktinosi, jog įvairios institucijos žiūri į šią neteisėtą veiklą pro pirštus.

„Nors teismai nusprendė, kad atrakcionai veikia nelegaliai, jie sukasi. Vilkinamas teismų sprendimo vykdymas. Gerai, kad Ministras Pirmininkas ėmėsi veiksmų ir vienas atrakcionas, kur buvo įkalinti vaikai, pagaliau uždarytas. Jie turi būti uždaryti visi nedelsiant. Kas nėra aišku institucijoms? Žmonės piketuoja, o niekas negali pažaboti atrakcionų“, – piktinosi meras.

Anot Š.Vaitkaus, vienintelė Žemės mokėjimo agentūra ėmėsi veiksmų. Penktadienį ji turėtų nutraukti žemės sklypo, esančio Meilės alėja 5, nuomos sutartį.

Neišvengta aštrių ginčų

Mitingo metu buvo ir grupė žmonių, kurie palaikė atrakcionų savininkus. Tarp pastarųjų ir protestuotojų neišvengta aštrių ginčų. Atrakcionus ginantys asmenys mitingo dalyvių paprašė pateikti leidimą. Šie jį pateikė. Olandus palaikanti grupė žmonių siūlė nemokamai pasivažinėti apžvalgos ratu.

Tvarką mitingo užtikrino penki policijos pareigūnai. Incidentų nebuvo užfiksuotas.

Teigiama, jog pagal leidimą mitingas galėjo tęstis dvi valandas. Tačiau jo dalyviai išsiskirstė po pusvalandžio.


Šiame straipsnyje: atrakcionaiolandai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rooobie

rooobie portretas
is muses drambli daro. gi visko buna visko atsitinka,taigi normalu. nu ir ka jie cia padarys, gi zeme vienuolynui priklauso o olandai su jais sutarti turi. ir siaip, jei ne tie atrakcijonai is tos palangos is vis nk gero nebutu.

mizantropas

mizantropas portretas
puiki priemonė, dar reikėtų ir kokį stipresnį argumentą panaudoti. Su vaikų sveikata ir gyvybe buvo neleistinai pasielgta, dabar būtina tuos olandus pakabinti žemyn galva kokioms 2-iems valandoms. Tik tokia priemonė pasieks tikslą, o kad jiems nebūtų vieniems nuobodu kabėti reikia šalia pakabinti vieną-kitą kunigą.

O

O portretas
protestuotojai, tai samdyti.Tie patys snukeliai visur.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių