Žmones sužavėjusios freskos nebeliks

Nedidelį daugiabutį namą, esantį Gulbių gatvėje 2, papuošusios ir klaipėdiečius pakerėjusios neofreskos, kurią sukūrė gatvės menininkas Tadas Vincaitis-Plūgas, nebeliks.

Pastatas pateko tarp 27 daugiabučių, kuriems užtikrintas finansavimas renovacijai papildomo šaukimo metu.

Namą administruojančios įmonės "Vitės valdos" direktorius Vaidas Barakauskas pasakojo, jog iš karto su projekto iniciatoriais ir autoriumi buvo sutarta, kad piešinys pastato sieną puoš laikinai.

"Viskas buvo apgalvota. Projekto vystytojai norėjo, kad neofreska būtų eksponuojama pusę metų. Tačiau pastatą ji puoš ilgiau. Realūs renovacijos darbai taip greitai neprasidės. Pirmiausia reikia atlikti projektavimo darbus", – komentavo vadovas.

V.Barakauskas priminė, kad T.Vincaitis-Plūgas savo darbais buvo papuošęs ir Parodų rūmų sienas. Vėliau šie kūriniai buvo uždažyti.

"Panašiai bus ir su Gulbių gatvės 2 namu. Menininkas ieškojo vietos savo darbui, o mes ją suteikėme", – tvirtino direktorius.

Neofreska ant Gulbių gatvės 2 namo pristatyta rugsėjo pabaigoje.

Rengdamasis pirmajai personalinei parodai Parodų rūmuose, T.Vincaitis-Plūgas nutarė neapsiriboti vien ekspozicija galerijos viduje, bet ir palikti Klaipėdai kūrinį ant vieno pastatų fasado.

Rinkdamasis pastatą savo kūriniui, gatvės menininkas žvalgėsi net į devynaukščius, tačiau pamatęs nedidelį namą Gulbių g. 2 apsisprendė neofreską socialine tema piešti ant šio fasado.

Pastatas itin tinkamas tokio žanro kūriniui, nes gerai matomas.

Šį projektą aktyviai palaikė ir namo gyventojai, ir kiti miestiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūriu

Žiūriu portretas
Linksmas ir nuotaikingas piešinys, ypač dėl to, kad mergaitė rankoj laiko petardą, vaikų vadinamą "bombioške". Nenaikinkit piešinio, bent pralinksmina niūriom rudenio dienom.

to v

to v portretas
Geriau savo by... piešinį pasidaryk, bent turėsi ką prisiminti, senatvę praskaidrinsi.

v

v portretas
Kiek kainuotu toks menas tokio dydžio. man reik ant trobos nupiešt kaukoliu pora.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių