Pereiti į pagrindinį turinį

Žudiko ir aukos motina – ta pati

2013-01-24 09:28
Žudiko ir   aukos    motina – ta pati
Žudiko ir aukos motina – ta pati

Kintuose gyvenanti Laimutė Viskontienė vakar Klaipėdos apygardos teisme sutiko vyresnįjį savo sūnų ir piktai barė už jaunėlio nužudymą.

Nerijus ir Vytautas Viskontai Klaipėdoje gyveno iš atsitiktinių uždarbių, o jų namai buvo apleistas pastatas Šilutės plente. Broliai drauge gyveno, dirbo, girtavo ir ne kartą mušdavosi.

Pernai rugpjūčio pradžioje Baltijos prospekte netoli 21-ojo namo žmonės rado žiauriai nužudyto V.Viskonto lavoną. Vyrui akmeniu buvo suknežinta galva, veidas – neatpažįstamai sudaužytas. Visi požymiai bylojo, kad jis buvo temptas.

Pareigūnai sulaikė vyresnįjį velionio brolį N.Viskontą. 36 metų vyras netrukus savo ranka parašė atvirą prisipažinimą, o vėliau įvykio vietoje parodė, kaip supykęs uždaužė brolį.

Teisme jis pirmą kartą po ilgo laiko sutiko mamą. Prieš teismo posėdį moteris barė sūnų už žvėrišką poelgį, tačiau šis tikino esąs nekaltas.

„Manęs ten nebuvo. Aš namo nuėjau, neįsivaizduoju, kaip jis ten atsidūrė. Jei būčiau aš padaręs, juk būtų ant rūbų kraujo likę. Juk viską tikrino, nerado jokio pėdsako. Nedariau aš to. Bloga buvo labai, pergėrėme prieš tai, todėl ir parašiau, ką kriminalistai liepė“, – teisinosi N.Viskontas.

Motina žiūrėjo į sūnų ir negalėjo patikėti jo žodžiais, juk pats rodė ant manekeno, kaip daužė ir papasakojo apie tai, kad prieš nužudymą naminę degtinę pirko pas garsiąją Elvyrą.

Pasakodamas apie žmogžudystės dieną kaltinamasis minėjo, kad tądien pardavę metalo supirkėjams gabalą skardos, abu pasigėrė ir užmigo prie degalinės, vėliau prie cerkvės Liepų gatvėje vėl girtavo, bet po to su broliu išsiskyrė.

N.Viskontas teisiamas ne tik už itin žiaurų brolio nužudymą, bet ir už tai, kad prieš porą mėnesių iki žmogžudystės jis buvo sunkiai sužalojęs Vytautą. Šis grįžo girtas ir trenkė Nerijui į galvą stiklainiu. Vyresnėlis čiupo brolį už pakarpos ir pastūmė į sieną. Paskui gulinčiam keliskart smogė kumščiu į galvą. V.Viskontas dėl pamato skliauto lūžimo gulėjo ligoninėje.

Vakar teisme aukos mama nekalbėjo, ji pasinaudojo teise neliudyti prieš sūnų. Pareigūnai nerado svarbaus liudytojo, kuris yra benamis. Neatėjo ir garsioji Elvyra. Į kitą teismo posėdį abu juos turėtų atvesti policininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų