Žvejų gatvėje – kapitalinis remontas

Pagaliau bus imtasi ilgai laukto kapitalinio remonto Žvejų gatvėje. Klaipėdos savivaldybė informavo, kad darbai turėtų prasidėti jau netrukus ir veikiausiai truks iki gruodžio 15 d. Šioje gatvėje remonto metu eismas bus uždarytas.

Darbai Žvejų g. prasidės nuo Pasiuntinių g. ir tęsis iki Tiltų g. Tai bus pirmasis atnaujinimo etapas.

Rangos sutartis su Šilutės statybos bendrove "Kavesta" buvo pasirašyta praėjusių metų gegužės pabaigoje.

Pernai spalį Klaipėdos savivaldybė skelbė, kad remonto metu bendrovė tvarkys visą gatvės infrastruktūrą.

Iš dalies bus pakeista akmeninė Žvejų gatvės danga, įrengta lietaus nuotekų sistema ir naujas apšvietimas, o šaligatviai iškloti nauja granito plytelių danga.

"Senamiestyje šiuo metu turime leidimus penkiems projektams. Kaip matėte, darbai jau yra pajudėję Sukilėlių ir Aukštojoje gatvėse. Statybos leidimus turime Daržų, Teatro ir Žvejų gatvėse. Žvejų gatvėje bus sudėlioti paviršinių lietaus nuotekų tinklai, suformuota tvirta gatvės sankasa, bus perdėti gatvės grindinio akmenys, taip pat sutvarkyti šaligatviai. Paprastai kalbant, bus kompleksinis visos gatvės sutvarkymas. Senamiestis po truputėlį atsinaujina", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Senamiestis po truputėlį atsinaujina.

Ar pavyks darbus pabaigti iki gruodžio 15-osios?

"Sudėtinga pasakyti, kada, kaip, kas baigsis. Darbai vyksta ypač jautrioje teritorijoje – senamiestyje, kur būna archeologinių radinių. Be abejo, suprantame ir tai, kad ten yra įsikūrę verslai. Tikimės visus darbus padaryti kiek įmanoma greičiau. Dėl terminų nenoriu nieko žadėti, nes tai priklauso nuo daugelio aplinkybių, kurių mes negalime lemti. Laukiame, kol atsinaujins, o kantrybės tam reikės", – tvirtino pašnekovas.

Žvejų g. kapitalinio remonto sutarties vertė siekia per 940 tūkst. eurų.

Kapitalinio remonto darbus iš dalies finansuoja ES, taip pat Klaipėdos savivaldybė ir Kelių priežiūros ir plėtros programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Iš pradžių reikia su Baltijos kino teatrų kažką tai daryti, tik paskui gatvės aplink jį tvarkyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių