Žvejybos uosto kvartale – kaimynų anarchija

Žvejybos uosto bendruomenės pirmininkė Rasa Senkienė, surinkusi šūsnį gyventojų skundų, kreipėsi į miesto savivaldybę tikėdamasi, kad reikalai pagaliau pajudės iš mirties taško. Klaipėdiečių problemos – labai įvairios: nuo byrančių laiptų, benamių kačių iki nelegalių medžių.

Trečiadienį R.Senkienė Viešosios tvarkos skyriaus specialistams išsakė gyventojų rūpesčius.

Žmonėms nerimą kelia vieno kaimyno saviveikla Naikupės gatvėje.

16-ojo daugiabučio kieme vyras apsitvėrė nedidelį lopinėlį žemės spygliuota metaline viela ir jame pasodino medžių.

Tam jis veikiausiai negavo nei gyventojų, nei atsakingų institucijų palaiminimo.

Šalia yra garsioji vadinamojo Žvejybos uosto kvartalo "Maxima", kur būriuojasi benamiai, romų tautybės žmonės. Galbūt taip vyras tikėjosi nuo jų apsiginti.

"Matyt, bando vaizdą pasigerinti. Bet, norint sodinti medelius valdiškoje teritorijoje, būtina suderinti projektą, tam numatytos taisyklės. Juk žaisdami vaikai gali susižeisti", – atkreipė dėmesį Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Pašnekovo teigimu, medžių sodintojas kontrolieriams yra žinomas, jis bus raginamas pašalinti spygliuotą vielą.

Gyventojai taip pat apskundė vyrą, tempiantį visokius senus baldus į Minijos gatvės turgelį.

Dar vienas miesto skaudulys, apie kurį neseniai rašė ir dienraštis, yra Poilsio g. 21-asis namas.

Jo kieme jau daug metų kraunamas sąvartynas.

Įspėjimai ir baudos apsileidėliams – nė motais, pastarąjį kartą savivaldybės darbuotojų ir pareigūnų niekas neįsileido į namus.

Įvairius rakandus kaupiančiai sklypo šeimininkei – apie 80 metų. Kontrolieriai pripažino, kad situacija – išties sudėtinga, nes nėra būdų, kaip priversti senolę apsikuopti.

Nepasitenkinimas kilo ir dėl kavinės "Pinta" (bendrovė "Gelsma") apleistų laiptų vidiniame Minijos g. 136-ojo namo kieme.

Gyventojai nesutaria, kas turėtų juos užmūryti, kad po laiptais nesikauptų šiukšlės.

Įmonės direktorė Vilija Žilinskienė aiškino, kad palaipte kavinės darbuotojai nesinaudoja, todėl nemato prasmės pati jų tvarkyti.

Be to, su kavinės veikla tai esą nesusiję. Bendrovė patalpas nuomojasi.

"Nežinau, ar aš esu tas žmogus, kuris turėtų mūryti. Ne aš nugrioviau, sąžiningai ir laiku moku mokesčius, palaikau švarą, todėl nemanau, kad tai – mano atsakomybė. Juolab jog apsižvalgius matyti, kad yra ir kitų bėdų", – dėstė V.Žilinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paprastas

Paprastas portretas
Reikia visa Naikupes gatves daugiabucius sulyginti su zeme ir uzseti veja. Ten per daug blogio, kad keistusi situacija.

Dieve mano

Dieve mano portretas
Tai savivaldybė tegul padeda tam žmogui su tais pačiais medžiais. Vargsta žmogus, sodina, juk matome visi, kad želdynų trūkumas yra visur, bet ne, pirmumo teisė yra betonams, o darant betonus reikia visus medžius išpjauti, kitaip tariant, darant milijonus... Užsienyje yra skatinami gamtos mylėtojai, o ne baudžiami. Jeigu ne vietoje pasodino, galima perkelti, sutvarkyti pagal standartus ir bus dar gražiau ir visiems žmonėms geriau. (:

to Rasa

to Rasa portretas
"..RasaPrieš 3 valandas Čigonus lauk iš Klaipėdos ir ramiai bus.." Prieko cia dabar- Čigonaj? Jejgu,..". pasodino medžių... koksnors normalus ZMOGUS- lietuvis ar rusas?:)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių