Žvejybos uosto rajone elektros skydinės siena pasipuošė banginio atvaizdu

Žvejybos uosto rajono gyventojai pro daugiabučių langus jau grožisi pirmuoju piešiniu, kuris atsirado ant sovietinių laikų elektros skydinės Nidos gatvėje. Iš viso šio rajono gyventojai nusprendė papuošti keturias transformatorines jūrinės tematikos piešiniais.

Taškytasi kaltinimais

Idėją pagyvinti savo aplinką iškėlė asociacija Žvejybos uosto bendruomenė.

Gyventojai parengė projektą, o pinigų piešiniams skyrė Laisvosios ekonominės zonos bendrovės.

Iš viso gyventojams pavyko gauti 2,5 tūkst. eurų.

Idėją įgyvendina menininkė Neringa Dubietytė, kuri sutiko dirbti be atlygio.

Šiame projekte nėra nė cento valstybinių lėšų. Jas skyrė privačios įmonės. Idėjai balsavimu pritarė patys gyventojai, visi galėjo siūlyti savo variantus.

Tačiau ši iniciatyva sulaukė kaltinimų tirados internete. Vienos gyventojos kaltinimai projekto organizatoriams – sunkiai protu suvokiami.

Moteris socialiniame tinkle ėmė reikšti įtarimus, esą valstybės lėšas nežinia kam taško daugiau nei dešimtmetį šio rajono seniūnaičio pareigas ėjęs Saulius Liekis.

„Reikia neįtikėtinos kantrybės, kad ištvertum tokius pareiškimus, neva esu melagis, kone savo namo sieną pasipuošiau. Šiame projekte nėra nė cento valstybinių lėšų. Jas skyrė privačios įmonės. Idėjai balsavimu pritarė patys gyventojai, visi galėjo siūlyti savo variantus. Tačiau, kai prasidėjo darbai, sulaukta tokių kaltinimų. Tai yra baisu“, – kalbėjo S. Liekis.

Saulius Liekis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Akis džiugina banginis

Nidos gatvėje menininkė N. Dubietytė dirbo dvi dienas, kol elektros skydinės siena pasipuošė banginio atvaizdu.

„Dar ne viskas baigta, gėlyčių nespėjo nupiešti. Bet jau vaizdas ryškėja. Iš pradžių reikėjo pasiruošti pagrindą, jį nudažyti, palaukti, kol pagrindas išdžius“, – pasakojo S. Liekis.

Jei leis orai, keturis piešinius ketinama pabaigti iki liepos, nes per vieną savaitgalį gali nepavykti spėti užbaigti vieną piešinį.

„Mes su Laisvosios ekonominės zonos įmonėmis, kurios skyrė lėšų, taip ir sutarėme, kad liepą jau norėtume pabaigti visus piešinius, iš viso jų bus keturi“, – tikino S. Liekis.

Atakavo kiaušiniais

Vis dėlto ne visi šio mikrorajono gyventojai džiaugiasi iniciatyva.

„Tiesa, kai kurie prieina ir klausia, ar turi dailininkė leidimą ir ką ji čia piešia? Tačiau, kai pamato eskizus ir išgirsta paaiškinimą, dažniausiai visi giria ir linki sėkmės. Bet ne visi tokie geranoriški. Piešinys buvo apmėtytas kiaušiniais. Tiksliai nežinome, kieno čia darbas – ar vaikai išdykavo, ar kam nors vis tik užkliuvo“, – šiurpo S. Liekis.

Buvo ir tokių praeivių, kurie, išvydę piešinio pagrinde dvi spalvas, baltą ir mėlyną, klausė, ar tai – ne provokacija?

„Klausė, ar apačioje neatsiras raudona juosta? Tada išeitų trijų spalvų derinys – baltos, mėlynos ir raudonos, kaip Rusijos vėliavos. Raminome praeivius. Rusijos vėliavos čia tikrai nebus“, – akcentavo S. Liekis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėlynojo banginio žaidimas plito per socialinius tinklus

 Mėlynojo banginio žaidimas plito per socialinius tinklus portretas
Savižudybes skatinančio žaidimo „Mėlynasis banginis“ kūrėjas daugiau nei trejus metus praleis už grotų Žaidėjas turi susižaloti kūno pjūviais, atlikdamas užrašus ir (arba) piešinius, nukirpdamas lūpą, sėdėdamas didelio aukščio vietoje ir sėdėdamas, kad kūno dalis būtų vakuumo, budėti keletą kartų. dienų, nuolatinis siaubo filmų peržiūra ir kt. Paskutinis bandymas sudarys žaidėją, kuris nusižudys šokdamas į tuštumą nuo aukšto aukšto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių