Žygyje „770 kilometrų Klaipėdai“ – per tūkstantis dalyvių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos vaikai ir jaunimas nužingsniavo tūkstančius kilometrų ir milijonus žingsnių, sveikindami Klaipėdos miestą su 770-uoju gimtadieniu.

Birželio 8-ąją Klaipėdos vasaros estradoje vyko Vaikų laisvalaikio centro organizuotas pėsčiųjų žygis "770 kilometrų Klaipėdai", kuriame dalyvavo per tūkstantis žygeivių.

Renginyje dalyvavusios miesto ikimokyklinio, priešmokyklinio, bendrojo ugdymo mokinių grupės pagilino žinias apie Klaipėdos istoriją ir architektūrą.

Taip pat siekta atkreipti dalyvių dėmesį į ekologines problemas ir ugdyti elgesio gamtoje kultūrą.

Dalyviai rinkosi vieną iš dviejų žygio trasų: geltona trasa – 1,6 km, raudona trasa – 4 km. Buvo drąsuolių, pasirinkusių eiti abi žygio trasas, kurias sudarė 5,6 km.

Žygeivių trasose laukė poilsio punktai, kuriuose dalyviams teko atlikti su gimtuoju miestu susijusias užduotis, o kiekvienas punktas simbolizavo Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubus "Draugystė", "Liepsnelė", "Saulutė", "Švyturys", "Želmenėlis" ir "Žuvėdra".

Finišo vietoje dalyvių laukė klaipėdiečio Jono Kavaliausko organizuojami tradiciniai liaudies žaidimai ir jėgos rungtys, naudojant ne tik specialias priemones žaidimams žaisti, bet ir įvairius senovinius buities daiktus.

Žygyje dalyvavo ir savo žinias apie 770-ąjį gimtadienį švenčiančią Klaipėdą demonstravo mokiniai iš mokyklos-darželio "Varpelis", "Gilijos" pradinės mokyklos, Mažojo Klaipėdos licėjaus, Liudviko Stulpino, Martyno Mažvydo, "Verdenės", "Santarvės", "Vyturio", Vitės, Tauralaukio, Sendvario, "Versmės", "Pajūrio" progimnazijų, gimnazistai iš "Vaivorykštės tako".

Labiausiai nustebino lopšelio-darželio "Alksniukas" vaikai, kurie nužingsniavo 4 kilometrus ir nepristigo jėgų varžytis finišo rungtyse.

Norą dalyvauti išreiškė ir mokiniai iš Klaipėdos rajono Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro bei Plikių Ievos Labutytės pradinės mokyklos.

Po renginio visi dalyviai buvo apdovanoti šypsenomis ir Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro atminimo dovanomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pietietis.

pietietis. portretas
uztat apie LGBT parada pyle paraitoje rankoves.

žygis vyko

žygis vyko portretas
Prieš savaitę.... Operatyviai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių