Pereiti į pagrindinį turinį

Aiškiaregį persekioja nelaimės

2017-08-29 16:00

Parapsichologas ir prakeiksmų bei nužiūrėjimų naikinimo meistras Kęstutis Dubickas netikėtai pats pateko į nelaimių virtinę. Vyras neseniai išsiskyrė su žmona, o dabar mina teismų slenksčius dėl eismo įvykio.

Regėjimas: žinomas parapsichologas K.Dubickas net neįtarė, kad šiais metais jo laukia daug nemalonumų – be asmeninių bėdų, jam dar tenka aiškintis ir dėl sukelto eismo įvykio.
Regėjimas: žinomas parapsichologas K.Dubickas net neįtarė, kad šiais metais jo laukia daug nemalonumų – be asmeninių bėdų, jam dar tenka aiškintis ir dėl sukelto eismo įvykio. / Vytauto Petriko nuotr.

Avariją nufilmavo

Parapsichologijos centro "Lotoso žiedas" įkūrėjas turi teisėsaugai aiškintis dėl avarijos vieno daugiabučio kieme.

"Išsukdamas iš kiemo, automobilio priekine dalimi brūkštelėjau kitą mašiną. Net nepajutau, tad ir nuvažiavau. Ir kliudyta buvo ne kažin kokia nauja mašina, o langų meistrų sunkvežimis, pastatytas prie įvažos", – pasakojo K.Dubickas.

Būrėjas ir aiškiaregis, pasirodo, nežinojo, kad nuo šių metų sausio 1-osios daugybė Kelių eismo taisyklių reikalavimų yra sugriežtinti.

Tačiau didžiausią kiaulystę būrėjui pakišo jo paties nuojauta.

"Net ir aiškiaregis negali žinoti, kur kokia nelaimė jį gali ištikti", – juokavo vyras.

Pasirodo, nuvažiuojančią K.Dubicko mašiną nufilmavo atsitiktinai naujai įsigytą vaizdo kamerą kieme bandęs klaipėdietis.

Vyras apie matytą incidentą pranešė policijai.

Atėmė pažymėjimą

"Taip sutapo. Kai tik išsiskyriau su žmona, su kuria trisdešimt metų išgyvenau, va ir prasidėjo nelaimės", – guodėsi aiškiaregis.

Gavęs iškvietimą į policijos komisariatą, K.Dubickas buvo nubaustas solidžiai.

Vyrui skirta 700 eurų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas 15 mėnesių.

"Ne iš blogų paskatų nuvažiavau. Negeriu juk daugiau nei dešimtmetį nė lašo. Ne dėl girtumo pabėgta. O kai nelaimės aplanko, tai viena po kitos. Sveikatos bėdos prasidėjo, ligų gydytojai rado. Bet sunkumus reikia išgyventi ir įveikti, tik tuomet išmoksi siekti gėrio. Kitaip nežinosi, ar čia gerai gyvenai, ar ne", – pasakojo K.Dubickas.

Įsigaliojus Administracinių nusižengimų kodeksui, staiga paaiškėja vis daugiau naujovių.

Pasišalinus iš eismo įvykio vietos, įstatymas numatydavo piniginę baudą su teisės vairuoti atėmimu nuo 1 iki 3 metų.

Taip pat pagal naująją tvarką, pabėgus iš eismo įvykio vietos, piniginė bauda diferencijuojama pagal padarytos žalos dydį.

Kai žala neviršija 564,9 euro, vairuotojams gresia nuo 600 iki 850 eurų, o neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 850 iki 1,5 tūkst. eurų.

Bausmės – per griežtos

Nuo šių metų pradžios keitėsi daugybė nuobaudų už Kelių eismo taisykles, tad vairuotojai gerokai nustemba sužinoję, kas jiems gresia, atrodytų, net už nedidelius nusižengimus.

Pavyzdžiui, važiuodamas lygiu, gero matomumo keliu per miškingą vietovę, vairuotojas negali lenkti net ir 30 km/val. greičiu važiuojančio miškovežio, jei dešinėje išvysta kelio ženklą, pranešantį apie priekyje esantį šalutinį kelią.

Tikėtina, kad miško kelyje iš šalutinio kelio "nešaus" joks automobilis, o už mėginimą aplenkti lėtai važiuojančią mašiną galima ilgam netekti vairuotojo pažymėjimo.

"Faktiškai taip. Negalima lenkti. Gresia nuo 3 iki 6 mėnesių vairuotojo pažymėjimo praradimas. Šis nusižengimas buvo prilygintas chuliganiško vairavimo sampratai. Tačiau šį punktą mėginama pakeisti, tikėtina, kad iki Naujųjų metų Seimas imsis pakeitimų. Anksčiau tai buvo prilyginama kelio ženklo nepaisymui, buvo skiriamos tik piniginės baudos. O dabar numatytas ir teisės vairuoti atėmimas. Žinoma, kad tai gali atrodyti pernelyg griežta bausmė. Už ištisinės linijos kirtimą dabar gresia bauda su privalomu pažymėjimo atėmimu", – aiškino Klaipėdos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Ramūnas Stasiulis.

Taip pat be išimčių vairuotojo pažymėjimo praradimas gresia už greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/val.

Visiems vairuotojams be išimčių bus atimama teisė vairuoti, o bauda sieks 550 eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų