Ankstų rytą Baltijos jūroje – lenkų gelbėjimo operacija

Šeštadienį ryte Baltijos jūroje nelaimę patyrė lenkų jachta, jai skubiai prireikė pagalbos. Vienas žmogus sraigtasparniu skubiai atgabentas į Klaipėdos ligoninę, kiti į uostamiestį pargabenti juos gelbėjusiu tarptautiniu keltu.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras pagalbos signalą gavo apie 6 val. ryto. Pirmasis pranešimas bylojo apie tai, kad Baltijos jūroje, Lietuvos atsakomybės zonoje, nelaimę patyrė lenkų jachta.

Jai lūžo stiebas, todėl laivelis buvo blaškomas bangų, aštuoni žmonės buvo sušlapę ir sušalę, netekę jėgų.

Tuo pačiu metu į orą buvo pakeltas karinių pajėgų sraigtasparnis.

Arčiausiai nelaimę patyrusios jachtos tuo metu buvo kompanijos „DFDS Seaways” keltas, plaukiantis iš Švedijos.

Laivas netrukus pasiekė jachtą, jo įgula įkėlė į laivą visus aštuonis nelaimėlius.

Paaiškėjo, kad rimčiausiai nukentėjo vienas įguls narys, sraigtasparniu keltą pasiekęs gydytojas nukentėjusiam asmeniui diagnozavo hipotermiją (kūno atšalimą) ir rekomendavo skubiai jį skraidinti į krantą. Kiti septyni žmonės liko kelte ir buvo šildomi, jiems suteikiama įmanoma pagalba.

Ankstų rytą uostamiesčio policininkai skubėjo į šiaurinę uostamiesčio dalį, čia reikėjo padėti užtikrinti, kad sraigtasparnio nusileidimo aikštelė būtų laisva.

Netukus joje nusileido sraigtasparnis, jo čia laukė medikai. Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centro duomenimis žmogui suteikta pagalba, pavojaus gyvybei nėra.

Apie 9 val. į uostą skubėjo greitosios medicinos pagalbos automobiliai ir policininkai. Jie laukė pargabenamų kelių kitų nelaimę patyrusios jachtos ekipažo narių. Keltas į uostą grįžo tik nežymiai nukrypęs nuo grafiko.

Prieš 10 val. Klaipėdos gatvėmis lėkė greitosios su įjungtais švyturėliais. Medikai suteikė pagalbą likusiems avariją patyrusios jachtos įgulos nariams.

Karinių jūrų pajėgų štabo viršininko pavaduotojas civilių ir kariškių bendradarbiavimui Ramūnas Kažerskas patikino, kad gelbėjimo operacija buvo nelengva, bet atlikta itin profesionaliai ir greitai. Tikimasi, kad žmonių sveikatai šis įvykis didesnių pasekmių neturės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

The first

The first  portretas
Plaukiau tuo Keltu nieko nepranese maciau malunsparni tik pasake kad veluos keltas pora val net pusryciu nemoksmu nedave smaros

Sea

Sea portretas
Ne laiku ir ne vietoje daugelis komentatorių skleidžia nepagarbą lenkams.

Anonimas

Anonimas portretas
Lenkai irgi zmones
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių