Antroji Jūros šventės diena – be didesnių incidentų, tačiau ramiai švęsti vis dar nepavyksta

Antroji Jūros šventės diena, kupina daugybės įdomių renginių ir pramogų, praėjo be didesnių incidentų. Tiesa, visiškai ramiai ir taikiai švęsti vis dar nepavyksta.

Šeštadienį šventės teritorijoje įvykdytas vienas nusikaltimas – Danės gatvėje, kur veikia šventinė mugė, moteriai iš kuprinės pavogta piniginė. Joje buvo 22 eurai, dokumentai, banko kortelė.

Dieną ramiai laiką leidę didžiulį plotą apimančioje šventės teritorijoje, pavakare ne vienas sugalvojo pasitikrinti ar yra pakankamai blaivus vairuoti. Tokią galimybę sudarė Klaipėdos apskrities policijos komisariato pareigūnai, Atgimimo aikštėje įsirengę mobiliąją vadavietę.

Per šeštadienį čia į alkoholio matuoklį savo noru pūstelėjo 62 asmenys, kai kurie jų buvo dėkingi pareigūnams už galimybę pasitikrinti, nes prietaisas parodė daugiau nei 0,4 prom, o tai reiškia, kad vairuoti jie negalėjo.

Didžioji dauguma šventės dalyvių buvo geranoriški ir nusitaikę taikiai. Kai apie pirmą nakties žmonės skirstėsi iš Kruizinių laivų terminalo, ne vienas mojo pareigūnams ir linkėjo gero vakaro.

Pareigūnai kelis kartus kalbino iš Rumunijos atvykusius elgetavimu užsiimančius asmenis. Išprašyti iš šventės vietos, jie vis grįždavo. Stebėtina, kad žmonės negailėjo jiems pinigų, nors buvo akivaizdu, kad elgetaujantieji yra sveiki ir darbingi žmonės.

Šeštadienį, skirtingai nuo penktadienio, pareigūnams neteko ieškoti pasimetusių vaikų gimdytojų.

Vakare, kai didieji koncertai Kruizinių laivų terminale jau buvo įsisiūbavę, į Dangę įkrito vyras.

Jį pavyko išgelbėti. Pirmąją pagalbą neblaiviam žmogui suteikė jaunieji maltos ordino savanoriai. Vėliau jis buvo perduotas greitosios medicinos pagalbos ekipažui, vyras sunkiau nenukentėjo.

Daivos Janauskaitės nuotr.

Ten pat šventiniame siautulyje susikivirčijo ir kibo vieni kitiems į plaukus dvi moterys ir vyras.

Mušeikas išskyrę pareigūnai vežė visus tris į policijos komisariatą Kauno gatvėje.

Nors kelionė nebuvo ilga, iš policijos automobilio ką tik konfliktavusi trijulė išlipo susitaikiusi.

Po didžiojo koncerto terminale buvo beįsiplieskiantis konfliktas tarp dviejų grupių įkaitusių žmonių, bet pareigūnai buvo ten pat ir spėjo užgesinti aistras dar prieš konfliktuojantiems pakeliant kumščius.

Pakeliui namo po visų linksmybių, Taikos prospekte, ties „Bure“ vadinamu pastatu, susimušė grupė vyrų. Policininkai juos išskyrė.

„Didžioji dauguma šventės dalyvių buvo geranoriški ir nusitaikę taikiai. Kai apie pirmą nakties žmonės skirstėsi iš Kruizinių laivų terminalo, ne vienas mojo pareigūnams ir linkėjo gero vakaro. Pareigūnai jiems atsakė tuo pačiu, linkėdami saugiai grįžti namo. Tikiuosi, kad šventė bus praėjusi be didesnių nesusipratimų. Panašu, kad pagaliau išmokome švęsti. Galbūt tai lėmė faktas, kad šventės teritorijoje buvo kur kas mažiau nei anksčiau prekiaujama alkoholiu“, – svarstė Klaipėdos AVPK Viešosios policijos vadas Darius Petraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Priekulėje šeštadienį vyko žirgų lenktynės. Žmonių šurmulio netrūko. Ačiū dievui neteko pamatyti nei vieno uniformuoto policininko ar jų a/m. Jeigu ne skandalingai skleidžiama vakarietiška muzika, šventė pavyko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių