Apeliacinis teismas atmetė už disponavimą narkotikais nuteistų asmenų skundus

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė už disponavimą narkotikais laisvės atėmimo bausmėmis nuteistų asmenų skundus, antradienį pranešė prokuratūra.

Anot jos, apeliacinius skundus išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti 41-erių Klaipėdoje gyvenantis A. D. nuteistas pagrįstai.

Teismas taip pat atmetė ir kartu su juo nuteistų dar dviejų asmenų – G. G. ir Š. R. – apeliacinius skundus. Visi trys vyrai privalės atlikti laisvės atėmimo bausmes.

Pernai gruodį Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu A. D. už jam inkriminuotas nusikalstamas veikas buvo paskirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Iš jo taip pat konfiskuoti 26,5 tūkst. eurų ir automobilis „Mazda CX5“.

G. G. ir Š. R. teismas skyrė laisvės atėmimą dvejiems metams. Iš Š. R. konfiskuoti 184 eurai. Ketvirtasis bylos nuteistasis E. J. pripažintas kaltu dėl neteisėto narkotinių medžiagų įsigijimo be tikslo jas platinti. Jis, teismo sprendimu, nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas pagal laidavimą.

Tokį teismo sprendimą nuteistieji A. D., G. G. ir Š. R. apskundė apeliacine tvarka, tačiau Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija skundus atmetė.

Bylos duomenimis, A. D. keliuose savo nuomojamuose butuose Klaipėdoje laikė labai didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Butuose atliktų kratų metu įvairiose talpose – puodeliuose, puoduose, kibiruose – rasta daugiau nei 11 kilogramų kanapių, beveik 1,5 kilogramo kokaino, daugiau nei 400 gramų kanapių dervos, taip pat rasta psichotropinių medžiagų MDMA, LSD, psilocino, kitų medžiagų.

Atliktų kratų metu iš viso rasta net 10 skirtingų rūšių kvaišalų bei daugiau nei 26 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Šiuo kvaišalus A. D. Klaipėdoje platino kitiems asmenims.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti nuteistas ir iš A. D. kokaino įsigijęs G. G. Nustatyta, kad jis šią narkotinę medžiagą taip pat platino – jo pirkėju tapo trečiasis bylos nuteistasis Š. R. Pastarasis, tęsdamas šią kvaišalų platinimo grandinę, dalį iš G. G. įsigytų narkotinių medžiagų pardavė E. J.


Šiame straipsnyje: narkotikainarkotikų platinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių