Apsukrus narkotikų „dileris“ netrukus stos prieš teismą

Netrukus teismas imsis klaipėdiečio 41 metų Rolando Ž. bylos. Šiemet jis pagarsėjo ne tik kriminaliniuose sluoksniuose, kai pasislėpė nuo įkalinimo viename uostamiesčio viešbutyje, o jo suimti atėję pareigūnai kambaryje rado kibirą kanapių.

Kibire po pusantro kilogramo sveriančiomis trimis pakuotėmis su "žole", kurių viena buvo praardyta, aptikta nemažai tuščių pakuočių. Ten pat aptiktas lapas, kuriame kažkas skaičiuota dešimtimis tūkstančių.

Šio kiekio kanapių juodosios rinkos vertė siekia 50 tūkst. litų. Pareigūnai neabejoja, kad iš čia kanapės pasklisdavo po Klaipėdą, o gal ir gerokai plačiau.

Nusikaltėlio nuomojamame kambaryje rasta knygų apie rusų mafiją bei Aušros Maldeikienės veikalas apie tai, kaip skaičiuoti savo pinigus.
41 metų Rolandas Ž. anksčiau buvo siejamas su Storinių gauja, drauge su jos nariais jis buvo teistas už narkotikus.

2009 m. pabaigoje šis klaipėdietis buvo įtariamas heroino platinimu. Tada jis buvo sulaikytas su 50 gramų šių kvaišalų. Tačiau tąkart nepakako svarių įrodymų jam inkriminuoti nusikaltimą, tad byla buvo nutraukta.

Po mėnesio važiuodamas iš sostinės Raseinių rajone šis klaipėdietis buvo sustabdytas muitinės kriminalistų. Jo vairuojamame "Chrysler Voyager" pareigūnai aptiko 826 gramus džiovintų kanapių bei pusę kilogramo stiprios koncentracijos heroino.

Taip Rolandui Ž. antrą kartą iškilo grėsmė sėsti už grotų nuo 10 iki 15 metų.

Kad ir keista, Klaipėdos apygardos teismas už šį nusikaltimą jam skyrė pusantrų metų nelaisvės.  Prokuratūra šį švelnų nuosprendį apskundė, o Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad kaltininkas vertas 12 metų nelaisvės bausmės.

Nors nuteistasis iškart po šio sprendimo 2012 m. birželį turėjo būti suimtas, po skundo Aukščiausiajam Teismui bausmės vykdymas buvo sustabdytas. Pačioje praėjusių metų pabaigoje šis teismas nusprendė, kad 12 metų bausmė Rolandui Ž. skirta pelnytai, tačiau pareigūnai jo namuose nerado.

Galiausiai paieškos policininkus nuvedė į viešbutį Liepojos gatvėje. Dabar jam gresia iki 15 metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių