Atliekų konteineris Klaipėdoje vėl virto kūdikio kapu

Kai šiukšlių konteineryje besiraususi neblaivi klaipėdietė aptiko ką tik gimusios mergaitės lavoną, aplinkinių namų gyventojai iškart pažėrė ne vieną šio įvykio versiją: arba kūdikis buvo išmestas iš pravažiuojančios mašinos, arba motina žudikė gyvena netoliese ir savo nėštumą nuo aplinkinių slėpė po storu paltu.

Kūną susuko į maišą

Kraupus radinys prie Naikupės g. 9 namo stovėjusiame konteineryje aptiktas vakar apie 10 val. Gretimo namo gyventoja Nina tarp atliekų ieškojo maisto ar ko nors vertingo.

Išsigandusi moteris prie šiukšlių konteinerio pašaukė netoliese šaligatvius valiusį kiemsargį.

Abu nustėrę gyventojai pasibeldė į pirmajame aukšte įsikūrusios įmonės duris. Įstaigos darbuotojai apie įvykį pranešė policijai.

Pirminiais duomenimis, negyva mergaitė buvo ką tik gimusi. Lavonėlis – susuktas į šiukšlių maišą.

"Matyti tik tiek, kad ką tik pagimdytas vaikas, jis net neturėjo išsivysčiusių raumenų", – tikino įvykį tiriantis Klaipėdos policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimų skyriaus viršininkas Donatas Bieliūnas.

Momentą, kai Naikupės g. 11 namo gyventoja Nina aptiko kraupų radinį, matė ir kiti šio namo gyventojai.

"Iš karto dūrė per širdį. Kai žmonės šitaip su baime žiūri į šiukšlių konteinerį, gali tikėtis tik to, kad jie rado kūdikio lavoną. Juk taip jau yra buvę Klaipėdoje", – tvirtino prieš beveik penkerius metus šiukšlių konteineryje rastų negyvų dvynių istoriją prisiminusi pensininkė Elena.

Kūdikis be smurto žymių

Netrukus atskubėję policijos pareigūnai aptvėrė įvykio vietą ir ėmėsi tyrimo.

Teigiama, kad vaiko kūnelis buvo rastas su placenta.
Tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius tikino, kad įtariamoji šiuo kraupiu nusikaltimu dar nenustatyta.

"Įtariamųjų kol kas nėra", – tikino prokuroras.

Pasak A.Saunoriaus, negyvos mergaitės kūną apžiūrėjęs ekspertas smurto žymių nerado.

"Sužalojimų vizualiai nematyti. Atrodo, kad vaikelis ką tik gimęs. Dėl išnešiojimo laikotarpio kol kas duomenų neturime", – aiškino prokuroras.

Tyrėjai ieško galimų liudininkų, lygiagrečiai tirdami vaiko mirties priežastį.

Kūnas išgabentas ekspertizei. Ji bus atliekama šiandien.
"Gyventojai yra apklausinėjami. Atliekame visus medicininius tyrimus", – tikino pareigūnas.

Nespėjo nuslėpti

Prokurorų teigimu, negyvas kūdikis galėjo į šiukšlių konteinerį būti išmestas prieš kelias valandas.

"Arba jis buvo atneštas ryte, arba naktį, nes ant viršaus kitų šiukšlių nebuvo užmesta. Tačiau visa tai kol kas yra tik spėlionės", – teigė A.Saunorius.

Kitoje pusėje gatvės, kur buvo aptiktas naujagimio kūnas, yra įsikūrę nemažai įstaigėlių. Jose vakar virė kalbos apie rytinį įvykį. Parduotuvėlių, kirpyklos lankytojai vienas kitam perdavinėjo mikrorajoną sukrėtusio įvykio detales.

"Dievas, vadinasi, yra. Nes vaiko kūnelį Nina spėjo surasti. Juk po to iš karto komunalininkai šiukšles išvežė. O būtų niekas taip ir neradęs, būtų niekas net nesužinojęs", – garsiai svarstė kirpyklos darbuotojos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vyras

vyras portretas
Siaubas,kas darosi zmoniem? Tokiu motynu iki gyvos galvos sodint reiketu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių