Atlikėjas A.Rimiškis vaikščios pėsčiomis

Atlikėjui Andriui Rimiškiui nepavyko atgauti vairuotojo pažymėjimo, teismas nusprendė neleisti kelių ereliui sėsti už vairo.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė nutartį, kurioje pažymėjo, kad atlikėjas greičiausia nepadarė išvadų dėl padaryto nusižengimo.

A.Rimiškiui teisė vairuoti buvo atimta 2,6 metų laikotarpiui už tai, kad pernai balandžio 15 d. jis netoli Šiaulių automobilį vairavo neblaivus.

Vyras tuomet prie automobilio vairo sėdo išgėręs, jo organizme buvo nustatyta 1,89 prom. alkoholio garų.

Išvydęs už kelių šimtų metrų stovintį policijos ekipažą, A.Rimiškis sustabdė automobilį, o už jo vairo sėdo kitas bendrakeleivis. Tačiau visus vairuotojo veiksmus mačiusių policijos patrulių neįtikino A.Rimiškio aiškinimai, kad jis esą mašinoje važiavo sėdėdamas kone ant pavarų svirties ar ant bičiulio kelių.

Teismas už vairavimą išgėrus A.Rimiškiui skyrė 2,5 tūkst. litų baudą ir atėmė teises.

Šiemet suėjus pusei draudimo vairuoti laiko, atlikėjas kreipėsi į teismą su prašymu grąžinti vairuotojo pažymėjimą.

A.Rimiškis nurodė, kad vairuotojo pažymėjimo jam reikia dėl koncertinės veiklos ir dėl sunkumų gabenant dukrą į darželį.

„Formaliai, lyg ir visos sąlygos yra patenkinti prašymą – jis nepadarė daugiau pažeidimų, išklausė kursą apie alkoholio žalą sveikatai, tačiau formalių aplinkybių nepakanka. Padarytas itin šiurkštus kelių eismo taisyklių pažeidimas“, – nutartyje pažymėjo Klaipėdos miesto apylinkės teisėja Kristina Baškienė.

A.Rimiškis neblaivus jau kartą buvo sučiuptas prie vairo. Tuomet 2007 metais jam taip pat buvo atimta teisė vairuoti automobilį.

„Tai rodo, kad jis išvadų nepadarė. Ši aplinkybė leidžia daryti išvadą, kad jis yra abejingas visuomenės keliamiems reikalavimams, moralės normoms, ir tai sąlygoja nepagarbą bendroms gyvenimo taisyklėms. Mes visi turime teisę į gatvę išeiti saugiai“, – pabrėžė teisėja.

Teismas vertino ir tai, kad atlikėjas neprisipažino vairavęs ir gera valia nepadėjo teismui išsiaiškinti tiesą.

Teismo manymu, A.Rimiškis kritiškai savo elgesio nevertina, o išgyvena tik dėl nuobaudos sukeltų nepatogumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAR-as

MAR-as portretas
Atlikėjas? Kas čia per specialybė? Kur tokius ruošia? Ką jie atlieka?

KOKS DAR ERELIS???

KOKS DAR ERELIS??? portretas
keliu zioplelis....

vytka

vytka portretas
valio....teisybe lietuvoi nugalejo....neleido dar vienam morozui atgauti teises....Valio......!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių