Atsitiesę po gaisro – nukentėjusi šeima sugrįžo namo: draugą nelaimėje pažinsi

Praėjus daugiau nei trims mėnesiams po tragiškos nelaimės Palangos daugiabutyje, kai kraunant paspirtuko bateriją įvyko toks galingas sprogimas, kad išdužo kelių butų ir laiptinės langai, o gaisras tvarkingą šeimą paliko be namų, nuo gaisro nukentėjusi šeimyna pagaliau grįžo į suremontuotą būstą ir nuoširdžiausiai dėkoja visiems, padėjusiems, ištikus bėdai.

Degė atvira liepsna

Nelaimė Palangoje esančioje Sodų gatvėje įvyko liepos 9-ąją, kelios minutės iki dešimtos vakaro.

Įvykio liudininkų teigimu, ką tik renovuotame name driokstelėjo toks sprogimas, kad namo gyventojai iš karto suprato, kad įvyko kažkokia tragedija.

Paaiškėjo, kad pirmame aukšte esančiame trijų kambarių bute sprogo kraunamo paspirtuko baterija.

Atvykus ugniagesiams, butas jau degė atvira liepsna.

Laimei, žmonės nenukentėjo, tuo metu į lauką jau buvo spėję išbėgti dvylika šios laiptinės butų gyventojų.

Gaisro metu visiškai sudegė 16 kvadratinių metrų kambarys ir jame buvę namų apyvokos daiktai, išdužo vidiniai ir balkono langai.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus pasakojo, kad jam tą vakarą teko atsidurti įvykių epicentre.

„Nuo nelaimių niekas neapsaugotas. Svarbu, kad pavyko išvengti aukų. Sprogimo banga buvo didžiulė. Viskas galėjo dar liūdniau baigtis“, – tuomet pasakojo Š. Vaitkus.

„Nebuvome palikti vieni“

Šiandien buto šeimininkė Andžela Žibinskytė-Tomasienė su šeimyna jau grįžo į po gaisro sutvarkytą savo butą ir feisbuko paskyroje visiems padėjusiems nelaimėje nuoširdžiausiai padėkojo.

„Kaip žinote, liepos 9 d., apie 22 val., mūsų šeimą užklupo nelaimė. Sudegė mūsų vienintelis turtas – butas, o jame ir beveik visi asmeniniai daiktai, dukros rinkti pasiekimų medaliai, dalis nuotraukų ir kitų prisiminimų. Po daugiau nei 3 mėnesių, mes pagaliau galime sugrįžti į savo naujus namus. Nors gaisro akivaizdoje faktiškai likome be namų, bet žmonių dėka nebuvome palikti vieni“, – rašė A. Žibinskytė-Tomasienė.

A. Žibinskytės-Tomasienės feisbuko nuotr.

Moteris visos šeimos vardu dėkojo visiems prisidėjusiems, kad per gana trumpą laiką jie galėjo sugrįžti į namus.

„Norisi iš laimės verkti, kiek aplink yra gerų žmonių. Labai ačiū visiems nepažįstamiems žmonėms, kurie ištiesė pagalbos ranką ir įvairiais būdais teikė mūsų šeimai paramą. Labai dėkinga Palangos miesto merui Š. Vaitkui, kurį sutikau jau degančio buto kieme, kai po gautos žinios drebančiomis rankomis ir be koordinacijos dviračiu parmyniau iš darbo Palangos reabilitacijos centre. Jis buvo vedlys visos šios nelaimės metu. Buvome taip pasimetę, nesusigaudėme, kas įvyko. O meras mus lydėjo: suorganizavo laikiną būstą, maisto, suorganizavo darbus, reikalingus išvalyti butą po gaisro, ėmėsi inciatyvos „prikelti“ butą naujam gyvenimui“, – mintimis dalijosi A. Žibinskytė-Tomasienė.

Moteris rašė, kad buvo labai svarbi moralinė mero parama, jis visą tą laiką domėjosi, kaip šeima laikosi, rūpinosi, ar jiems ko nors netrūksta, o svarbiausa – įžiebė viltį, kad jie vėl turės savo namus.

„Ačiū, mere, jums ir jūsų komandai. Niekada to nepamiršime“, – dėkojo palangiškė A. Žibinskytė-Tomasienė.

„Nelaimėje kaimyną pažinsi“

Moteris nuoširdžiausiai dėkojo ir Palangos miesto ugniagesiams gelbėtojams už operatyvų ir greitą gaisro užgesinimą bei augintinės išgelbėjimą.

Andžela su šeima labai dėkinga viešbučiui „Tenisas“, kuris juos priėmė ir pusketvirto mėnesio leido neatlygintinai gyventi.

„Dėkingi visoms bendrovėms ir firmoms, kurios savo iniciatyva suremontavo mūsų namus, Palangos miesto komunaliniam ūkiui už nuolaužų išgabenimą ir buto išvalymą. Ir visiems kaimynams, kurie mus palaikė ištikus nelaimei, Amerikos lietuvių klubui „Alatėja“ ir draugei Linai, patiems artimiausiems ir giminaičiams, bendradarbiams ir visiems kitiems geros valios žmonėms, kurie dalelę savo širdies skyrė ir mūsų šeimai. Ačiū“, – dėkojo moteris.

Moteris savo padėkoje užrašė visiems žinomą tiesą – draugą nelaimėje pažinsi. Ir pridūrė, na, esą gal ne visai draugą, bet kaimyną tai tikrai.

„Po gaisro namo bendruomenė buvo informuota, kad daugiabučiui naujus langus sudės Palangos miesto savivaldybė ir mokėti nereikės. Tačiau keli namo kaimynai susitvarkė langus, pasinaudoję draudimo paslaugomis. Ne tik išorinius, bet ir vidinius, kurie mūsų supratimu nelabai ką turi bendro su gaisru. Draudimas iš mūsų šeimos dabar prašo sumokėti daugiau kaip 8 tūkst. eurų. Liūdna, kad yra žmonių, kurie pasinaudoja nelaimėje esančių žmonių padėtimi“, – apgailestavo moteris.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hhuhhh

Hhuhhh portretas
Be komentaru,bet man atrodo buto seimininkas pats kaltas, kad laiko paspirtuka namuose. Beto dabar naujoviski telefonai turi galingus ikrovimus ir yra labai karsti po ikrovimo. Jei paliekate pasikrauti per nakti ar be priezuros, telefono litine baterija gali sprogti. Aisku gerai kad kazkas neatlygtinai padeda, bet o po to gali priminti jusu kaimynas, kad dejo langus uz savo saskaita. Delto senyvo amziaus nepasitiki niekam ir daro viska patys. Istikruju jeigu kazkas pasisiula tai skamba keistai. Greiciausiai cia aferiugos, terorizojantys zmones arba iesko auku.

nu

nu portretas
zmones moka draudima metu metus o kai atsitinka nelaime butu nesamone atsisakyti draudimo ir paciam padengti nuostolius. Cia zmones net nebuvo pas kaimynus nueja o jau varo ant kaimynu. Nueikit su jais pakalbekit o ne per ziniasklaida bendraukit, gal kazkiek ir kompensuos. Bet dabar ko gero jau ne.

Jonas

Jonas portretas
Kai gauni gerai ir norisi dar geriau... Zmones kreipesi i draudima, nes tai logiska. Kad papiknaudziavo irgi (ne)logiska- jie nepagalvojo kam teks tikroji finansine atsakomybe ir pasinaudojo proga. 8k dideli pinigai, bet po tokios nelaimes tai menkniekis palygint su tuo kiek galejo buti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių