Avarija miesto centre atvėrė didelę opą

Menka avarija, vakar įvykusi vienoje pagrindinių Klaipėdos miesto sankryžų, dar kartą parodė, kad atidumo stokojančius vairuotojus drausminti būtų galima atitinkamai sureguliavus šviesoforus.

Menka avarija, vakar įvykusi vienoje pagrindinių Klaipėdos miesto sankryžų, dar kartą parodė, kad atidumo stokojančius vairuotojus drausminti būtų galima atitinkamai sureguliavus šviesoforus.

Kaltę pripažino

Herkaus Manto ir Liepų gatvių sankryžoje vakar prieš vidurdienį susidūrė du lengvieji automobiliai.

Sankryžoje pažiro plastikinės mašinų dalys. Žmonės liko sveiki.

„Renault“ automobilį vairavęs vaikinas iš pradžių nenorėjo pripažinti savo kaltės. Jis važiavo nuo Biržos tilto sankryžos link ir net pamatęs geltoną šviesoforo signalą nesustojo.

Atrodė, kad tik policijos tyrėjai padės rasti tikrąją tiesą. Tačiau netrukus, patraukęs didžiąsias savo automobilio nuolaužas nuo važiuojamosios kelio dalies, vaikinas nusileido ir pripažino, jog pats yra kaltas.

Pabandęs įveikti sankryžą, kai jau degė geltona šviesoforo akis, jis nespėjo jos pervažiuoti. Kai įvyko susidūrimas, šviesoforas jau švietė raudonai.

„Renault“ automobiliui per avariją buvo sugurintas priekis, Liepų gatve važiavusiai „Kia“ mašinai sulenktos galinės keleivio durelės, panašu, kad pažeistas ir galinis ratas. Pastarąją mašiną vairavusi mergina atsipirko išgąsčiu.

Pavojus ir pėstiesiems

Šis eismo įvykis judrioje sankryžoje nėra išskirtinis. Jis tik patvirtina faktą, kad viena pagrindinių miesto sankryžų yra nesaugi, nes čia automobiliai susiduria bent kartą per mėnesį.

Dažniausiai avarijos priežastis yra ta pati – mašinos susiduria, nes manevrą pradeda degant geltonam šviesoforo signalui.

Todėl natūraliai kyla klausimas, ar nevertėtų šviesoforą sureguliuoti taip, kad bent kelias akimirkas visoms kryptims degtų raudonas signalas. Galbūt bent trumpam pristabdytas eismas padėtų išvengti nelaimių.

Ne vienas pėsčiasis, ėjęs Herkaus Manto gatvės pradžioje esančia pėsčiųjų perėja yra išsigandęs didžiuliu greičiu šia vieta važiuojančių miesto autobusų. Neišvengta ir nelaimių.

Vairuotojai paprastai teisinasi, jog, pajudėję iš stotelės prie Muzikinio teatro, būna priversti įveikti sankryžą, nes, užsidegus geltonai šviesai, sustabdyti didžiulio autobuso nebegali.

Šviesoforai nusireguliuoja

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė anksčiau negirdėjęs apie tokią problemą, tačiau jam pavaldaus Transporto skyriaus darbuotojai esą kiekvieną informaciją analizuoja ir svarsto, kaip situaciją pagerinti.

„Tai ne vienintelė Klaipėdos sankryža, kur dažnokai susiduria automobiliai. Pats esu stebėjęs, kai lėkęs kaip be galvos vairuotojas vos nesirėžė į kitą automobilį, bet spėjo pasukti ir užšoko ant bordiūro. Visada yra žioplių, nepamirškime, kad ne rojuje gyvename, – į realybę sugrįžti ragino L.Dūda. – Apie Herkaus Manto ir Liepų gatvių sankryžą galima pagalvoti ir patikrinti, ar šviesoforų nustatymai tebėra tokie, kokie buvo, bet tai padaryti galėsime tik kitą savaitę.“

Valdininko teigimu, kartais per ilgesnį laiką šviesoforų nustatymai nusireguliuoja ir tai pirmiausiai pajunta vairuotojai.

Tikisi išvengti spūsčių

Šiomis dienomis koreguojamas Šilutės plento bei Debreceno gatvės sankryžoje eismą reguliuojantis šviesoforas.

Savivaldybė buvo gavusi skundų, kad iš Debreceno gatvės išsukti į kairę leidžiantis signalas dega pernelyg trumpai, todėl šioje gatvėje susidaro ilgos automobilių eilės.

Netrukus šviesoforas bus sureguliuotas taip, kad spūsčių Debreceno gatvėje turėtų nebelikti.

Panašiai sureaguota ir į pranešimus apie sunkumus išsukant iš Artojų į Liepų gatvę. Dabar nuo 16 iki 18 valandos šioje vietoje įjungiamas šviesoforas. Tiesa, jau pasigirdo nusiskundimų, jog dėl to kemšasi Liepų gatvė, tačiau vienu kartu išspręsti dvi problemas sudėtinga.

Savivaldybės Miesto ūkio departamentas žinias apie keblumus dėl šviesoforų dažniausiai gauna iš uostamiesčio Kelių policijos biuro pareigūnų, gyventojų arba sužino apie juos iš spaudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
,, Pabandęs įveikti sankryžą, kai jau degė geltona šviesoforo akis,, , „Renault“ automobiliui per avariją buvo sugurintas priekis: nuo kada sviesoforas turi akis :D :D :D o ka reiskia zodis sugurintas :D oij negaliu, griuk negyvas :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių