Brakonieriams gali tekti parduoti namus?

Draustinyje veikėjams, neteisėtai žvejojusiems šlakius ir upėtakius, teks smarkiai paploninti pinigines. Po aplinkosaugininkų operacijos suskaičiuota įspūdinga žala gamtai – 29 tūkst. eurų.

Nudūrė žeberklu

Vienas sučiuptų pažeidėjų Veiviržo upės ichtiologiniame draustinyje žeberklu nudūrė keturis šlakius, kitas draudžiamu metu pagavo 24 marguosius upėtakius, dar vienas ūkinėse patalpose laikė tinklą.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys pasakojo, kad žinių apie Veiviržo apylinkėse draudžiamu metu brakonieriaujančius asmenis aplinkosaugininkai turėjo anksčiau.

"Dirbome pagal turimą informaciją. Vieną pilietį sulaikėme namuose, jis jau buvo spėjęs parduoti du šlakius. O iš viso žeberklu buvo nudūręs keturis", – pasakojo M.Salys.

Paaiškėjo, kad brakonierius dvi žuvis už 58 eurus pardavė netoliese gyvenusiam asmeniui.

Už neteisėtą žvejybą žeberklu vyrui gresia iki 300 eurų bauda, taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą – 11 640 eurų.

Jis sakė, kad išgeria ir jį kojos neša prie upės. Sunku suvokti.

Neturėjo čekio

Administracinė atsakomybė laukia ir kaimyno, kuris nusipirko šlakius, jam gresia bauda iki 290 eurų.

"Šiuo metu draudžiama žvejoti šias žuvis. Jei neturi prekybos centro čekio, vadinasi, žuvis įsigijai nelegaliai", – paaiškino M.Salys.

Aplinkosaugininkų ausis pasiekė žinia, kad kažkas Veiviržėnų apylinkėse prekiauja žuvimis, kurias šiuo metu draudžiama žvejoti.

"Kilo įtarimas, ar tik ne ilgametis mūsų pažįstamas tai daro? Ne kartą baustas, daugybę baudų gavęs žmogus niekaip negali sustoti", – stebėjosi M.Salys.

Dirbančiam vyriškiui antstoliai šiuo metu kone 400 eurų atskaito iš atlyginimo už priteistas baudas.

"Jis sakė, kad išgeria ir jį kojos neša prie upės. Sunku suvokti. Dabar gaus 11,6 tūkst. eurų baudą", – teigė M.Salys.

Mindaugas Salys. Aplinkosaugininkų nuotr.

Laukia didelės problemos

Kitas pilietis taip pat valstybės biudžetą papildys solidžia suma.

Nustatyta, kad Klaipėdos rajone ichtiologiniame draustinyje draudžiamoje žvejoti vietoje gyventojas meškere pagavo 24 marguosius upėtakius, kuriuos šiuo metu draudžiama žvejoti.

Vyrui gresia bauda iki 300 eurų ir teks atlyginti žalą žuvų ištekliams – 17 280 eurų. Be to, paimta meškerė ir žuvys.

"Bauda rimta. Nežinau, kaip teks sumokėti, nebent namus parduotum. Vis dėlto akcentuojame, kad mūsų tikslas – ne protokolų ar baudų skaičius. Tam, kad lašišinių žuvų ištekliai atsinaujintų, ypač svarbu jas apsaugoti neršto laikotarpiu. Todėl, pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus, prekybą nudurtomis lašišomis ar šlakiais, gyventojų prašome iš karto pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112", – akcentavo M.Salys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
tokie net nemokės . nes tokiu baudu nera is ko moketi. kaimo zmonems. toliau eis prie upes

And

And portretas
Bet kaip pačius aplinkosaugininkus pagauna ,atsieina dešimtim kart mažiau . Neteisinu tokių zvejybų bet kai paskaitai kėk tam paprastam brakonėrui ir kėk aplinkosauginiam brakoneriui

aš portretas
asmeniškai negaliu suprasti tokio žmonių elgesio. Jie ką, nevalgę, benamiai, iš bado pasiruošę nudobti kad ir ežį? Nu nudobei tu tas nelaimingas kelias lašišas ir ką? Gyvenimas tapo geresnis? Tik ar ilgam? Išsikepei, surijai, degtinės užsigėrei ir tiek tos laimės? Arba pardavei kitam tokiam pat degradui, kuris lygiai taip pat išsikepė, surijo, degtine užsigėrė. Aš kartais irgi pažvejoju, bet labiau dėl malonumo, dėl pabuvimo grynam ore, dėl proceso, ir jei pasiimu pagautą žuvį, tai tik tokių matmenų kokių leidžiama ir ne daugiau 2 (nors taip retai būna :) ), ir, aišku, visuomet nusiperku žvejybos leidimą. Žmonės, gal jau laikas išlipti iš to kacapiško mentaliteto liūno ir nustoti niokoti viską aplink save???
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių