Buvusią žmoną nužudyti bandžiusiam kretingiškiui – teismo kirtis

Tuščioje Klaipėdos apygardos teismo salėje paskelbtas nuosprendis buvusią žmoną nužudyti pasikėsinusiam kretingiškiui. Mirtį nešantis virusas nesutrukdė įvykdyti teisingumo.

29 metų Mantas Gaudušas nebuvo suimtas teismo salėje, jis, kaip ir iki šiol, liko laisvėje ir per 20 dienų galės apskųsti apkaltinamąjį nuosprendį.

Trečiadienį jis pripažintas kaltu ir nuteistas penkerius metus praleisti pataisos namuose.

Šis vyras, anot sprendimo, pernai rugsėjo 30-osios naktį, būdamas girtas, įsliūkino į buvusios sutuoktinės kambarį, užspaudė tuo metu miegojusiai buvusiai žmonai burną ir tiesiai šviesiai rėžė, kad dabar ją nužudys.

Tai nebuvo tušti žodžiai. Vyras sugriebė auką už kaklo ir ėmė ją smaugti.

Moteris galėjo žūti, jei ne jos patėvis. Tame pačiame name gyvenantis vyras pajuto kažką negero ir atskubėjo gelbėti podukros. Jis išplėšė jauną moterį iš buvusio sutuoktinio rankų.

Kol atvyko policija, nukentėjusioji slėpėsi sodyboje.

Vėliau medikai nustatė, kad jai buvo nežymiai sutrikdyta sveikata, o, teisininkų vertinimu, jos gyvybei buvo kilusi reali grėsmė.

Po nusikaltimo M.Gaudušas beveik mėnesį praleido už grotų, šis laikas bus įskaitytas į paskirtosios laisvės atėmimo bausmės laiką.

Kol kas nuteistojo laisvė apribota paėmus jo dokumentus, uždraudus jam išvykti iš gyvenamosios vietos ir įpareigojus jį nuolat registruotis policijos komisariate.

Teismas šiuo metu ištuštėjęs, darbuotojai dirba nuotoliniu būdu, administracija pagal grafiką ateina į darbą.

Dauguma teismo posėdžių atšaukti, tie, kurių negalima atidėti, vyksta vienoje nuolat vėdinamoje ir dezinfekuojamoje salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Palyginus su jurbarkiečiu, tai perdaug davė

vaizdelis toks... lygtai ,,,teisejai,,,

vaizdelis toks...  lygtai  ,,,teisejai,,,  portretas
teistu savo bendrininka...

Klaustukas

Klaustukas portretas
Pasikesinimu nebuna siaip sau,kazkas isprovakavo toki poelgi,o kas,mums niekas neaisku,sausa informacija visada kelia klausimu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių