Buvusiai dėstytojai priteisė išeitinę

Buvusi Lietuvos verslo kolegijos dėstytoja Loreta Rupeikienė iš dalies laimėjo bylą prieš buvusią darbovietę, kurioje buvo gerbiama aštuonerius metus, bet karjerą baigė kaltinimais paėmus kyšį iš nėščios studentės.

Buvusi Lietuvos verslo kolegijos dėstytoja Loreta Rupeikienė iš dalies laimėjo bylą prieš buvusią darbovietę, kurioje buvo gerbiama aštuonerius metus, bet karjerą baigė kaltinimais paėmus kyšį iš nėščios studentės.

55 metų L.Rupeikienė kreipėsi į teismą norėdama, kad būtų panaikinta jai skirta drausminė nuobauda, o atleidimas iš darbo būtų formuluojamas ne kaip nuobauda, bet jos pačios noro vykdymas.

Šiemet sausio mėnesį Klaipėdos apygardos teismas ją pripažino kalta paėmus iš studentės kyšį. Tiesa, šis nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs. Byla bus nagrinėjama Lietuvos apeliaciniame teisme, nes L.Rupeikienė jį apskundė. Moteris iki šiol tvirtina, kad prieš ją buvo organizuotas išpuolis ir provokacija.

Nesantaika prasidėjo, kai pernai birželio 3 d. L.Rupeikienė buvo apkaltinta paėmusi iš studentės 200 litų atlygį už parašą apie išlaikytą egzaminą.

Dėstytoja teisme bandė įrodinėti, kad po šio incidento kolegijoje tapo raupsuotąja. Bandymas palikti šią darbo vietą savo noru jai nebuvo sėkmingas, direktorė ją nušalino nuo pareigų.

L.Rupeikienė tvirtino, kad grąžinta į darbą ji nebuvo informuojama apie paskaitų tvarkaraštį, darbo laikas su ja nebuvo derinamas, o elektroniniai laiškai jos nepasiekdavo. Pasak jos, darbdaviai sukūrė nesamus darbo drausmės pažeidimus ir taip sudarė pagrindą ją atleisti. Be to, moteris skundėsi, kad jai nepagrįstai buvo sumažintas atlyginimas, nesumokėti atostoginiai.

Lietuvos verslo kolegijos atstovai prašė atmesti ieškinį ir parėmė savo reikalavimą daugeliu argumentų.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas iš dalies patenkino L.Rupeikienės ieškinį. Jos atleidimo iš kolegijos pagrindu pripažintas pačios prašymas atleisti. Be to, jai priteista dviejų mėnesių dydžio algos išeitinė kompensacija.

Kolegija turės apmokėti buvusios darbuotojos interesus gynusio advokato paslaugas bei bylinėjimosi išlaidas.

L.Rupeikienė reikalavo daugiau pinigų už neapmokėtas atostogas bei sumažintą atlyginimą. Šioje dalyje jos ieškinys atmestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

namųdarbai

namųdarbai portretas
Paskutiniuoju metu Klaipėdoje su inteligentija elgiamasi pasibaisėtinai. valdžiažmogiai visai suįžūlėję, tas pats velnias švietime, tas pats paibelis ir kultūroj.Žinau atvejų, kai vagiantieji apkaltina nekaltus. gal būt tuo nieko nepasiekia, tačiau gyvenimus normaliems žmonėms sugadina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių