Buvusiam prokurorui A. Giniočiui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo

Buvusiam Klaipėdos apygardos prokurorui Aidui Giniočiui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, BNS trečiadienį informavo Generalinė prokuratūra.

„Atlikus išsamų tarnybinį patikrinimą buvo konstatuota, kad savo veiksmais prokuroras sudarė pagrindą įtarti jį neteisėtai teikus konfidencialią informaciją. A. Giniočiui taip pat įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos, numatytos baudžiamojo kodekso 228 straipsnyje“, – BNS informavo prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį numatoma atsakomybė už valstybės tarnautojo piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

Motyvuodama siekiu nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, prokuratūra platesnės informacijos apie ikiteisminį tyrimą bei apie tai, kada buvusiam prokurorui pareikšti įtarimai, neteikia.

A. Giniotis, ėjęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro pareigas, iš jų atleistas pernai rugsėjį.

Tuomet skelbta, kad atlikus išsamų tarnybinį patikrinimą buvo konstatuota, kad savo veiksmais prokuroras sudarė pagrindą įtarti jį neteisėtai teikus konfidencialią informaciją.

Buvęs prokuroras savo atleidimą yra apskundęs teismui. Ši Vilniaus apygardos administraciniame teisme nagrinėjama byla šiuo metu yra sustabdyta, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prisidirbes tiek prokuroras

prisidirbes tiek prokuroras  portretas
kad turetu sedet ,,,iki gyvos galvos,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių