Buvusiam „Vakarų ekspreso“ redaktoriui M. Vainoriui – kaltinimai smurtu

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje buvęs dienraščio "Vakarų ekspresas" redaktorius Martynas Vainorius kaltinamas nežymiu jauno vyro sveikatos sutrikdymu. Kaltinamasis ne kartą atsiprašė nukentėjusiojo, bet tokios kaltės, kokią įžvelgė prokurorai, nepripažino.

Veržėsi į įmonės vidų

Incidento priešistorė yra susijusi su eksredaktoriaus domėjimusi bendrovės "Gatvių apšvietimas" valdybos posėdžiu, kuriame buvo sprendžiamas tuomečio įmonės vadovo Dangero Aleksandrovo likimas.

Posėdis vyko šiemet sausio 13-osios popietę ir buvo uždaras, tai yra jame ne valdybos nariai negalėjo dalyvauti.

Tądien M.Vainorius norėjo patekti į įmonės administracinį pastatą Rūtų gatvėje.

Durys buvo užrakintos, kai prie jų priėjo į posėdį vėlavusi įmonės valdybos narė. Moteris ketino skambinti kažkam telefonu, kai M.Vainorius jai patarė paspausti mygtuką prie durų.

Kaip teisme pasakojo bendrovėje tuo metu dirbęs Mindaugas Vidziga, būtent jis ėjo pro šalį ir išgirdęs skambutį priėjo atidaryti durų.

Pravėręs laukujes duris pro nedidelį tarpą jis praleido moterį. Liudytoja teisme prisiminė, kad eksredaktorius sugriebė duris ir paskui ją prasispraudė į tarpdurį.

Antrosios durys taip pat buvo užrakintos. Darbuotojas pravėrė valdybos narei ir jas, bet M.Vainoriaus į vidų neleido.

Moteris teisme liudijo girdėjusi darbuotoją sakant atvykėliui, kad šis jau ir taip daug apie juos prirašęs.

Apklausiama netrukus po įvykio liudytoja prisiminė, kad M.Vidziga minėjo, jog valdybos posėdis uždaras.

Etikos sargai neatsakė

Visa bylos esmė – kelias akimirkas tarpduryje vykęs vyrų susistumdymas, kuris užfiksuotas vaizdo kameros įraše.

M.Vidziga tikino, kad M.Vainorius du kartus jį sugriebė už liemens, trūktelėjo ir taip nežymiai sutrikdė jam sveikatą. Nukentėjęs vyras pasakojo šio incidento metu pajutęs didelį skausmą, o kitą dieną jam net buvę sunku sėdėti darbo vietoje.

Vakare žmona jam ant skaudamos vietos dėjo kompresą, o sausio 15-ąją jis nusprendė kreiptis į šeimos gydytoją.

Medikė diagnozavo vyrui krūtinės ląstos sumušimą, pilvo traumą, tarpšonkaulinę neuropatiją ir vieno šonkaulio lūžimą.

M.Vidziga pasakojo įvykio vakarą telefonu nufotografavęs mėlynes ant savo kūno ir išsiuntęs Žurnalistų etikos komisijai, kad ši tinkamai įvertintų nederamą eksredaktoriaus poelgį.

Teisme šią savaitę skundo autorius tikino atsako iš komisijos dar nesulaukęs.

"Sodra" pateikė ieškinį

Byloje yra ir teismo medicinos eksperto išvada, kurioje rašoma, kad gydytojos konstatuoto šonkaulio lūžio nebuvo. Tačiau tokią išvadą jis surašė remdamasis rentgeno tyrimą atlikusio specialisto aprašu.

M.Vainorius dėl kaulo lūžio ir nebuvo kaltinamas.

Pakviestas ne tik liudyti, bet ir dalyvauti teismo posėdyje kaip civilinės ieškovės "Sodros" atstovas tikino, kad nedarbingumo išmoka mokama ne pagal teismo medicinos eksperto išvadą, o pagal gydančio gydytojo diagnozę, todėl ieškinio dėl patirtų nuostolių kompensavimo neketino atsiimti.

"Sodra" nori išsiieškoti pinigus, kuriuos sumokėjo įtariamai smurto aukai, po įvykio turėjusiai laikiną nedarbingumą.

Komentuodamas patirtus sužalojimus nukentėjusysis tikino iš gydytojos išgirdęs, kad jam diagnozuota nemenką skausmą sukelianti tarpšonkaulinė neuropatija yra dėl fizinio kontakto, įvykusio incidento su M.Vainoriumi metu.

Kaltinimų nepripažįsta

Teismo posėdžiuose nukentėjusiajam M.Vidzigai ir teisiamajam ne kartą siūlyta susitaikyti, juolab kad abu vyrai kalbėjo, kaip labai teismo procesas gaišina jų brangų laiką.

Vienintelis mano noras – pamokyti šį žmogų, kad jis daugiau taip nesielgtų.

M.Vainorius daug kartų tikino nuoširdžiai atsiprašantis už tai, kad timptelėjo M.Vidzgą ir taip sukėlė jam nemalonių išgyvenimų, o visa istorija dėl šio incidento jam tapusi pamoka.

Nepaisant to, vyriškis įsitikinęs, kad dėl jo veiksmų nukentėjusysis negalėjo patirti sveikatos sutrikdymo, kuris minimas kaltinamojoje išvadoje.

Kreipdamasis į nukentėjusįjį M.Vainorius kelis kartus pakartojo, kad teismo salėje leidžiamas laikas brangus ne tik jam, bet ir M.Vidzigai, o nebaigę proceso taikos sutartimi jie turės gaišti bylinėdamiesi aukštesnės instancijos teismuose.

Nenori bausti, tik pamokyti

M.Vidziga neprašo teismo priteisti jam pinigų.

"Nieko nenoriu bausti. Vienintelis mano noras – pamokyti šį žmogų, kad jis daugiau taip nesielgtų", – teisme tikino nukentėjusysis.

Galbūt byla šią savaitę būtų pasibaigusi taikiu rankų paspaudimu, bet tai padaryti sutrukdė "Sodros" ieškinys.

Mat nuo sausio 15-osios iki 27 dienos nedarbingumo lapelį turėjusiam M.Vidzigai buvo išmokėta per 850 eurų išmoka.

Ją "Sodra" prašo išieškoti iš kaltinamojo, kuris, pasak medicininių dokumentų, sukėlė aukai būklę, dėl kurios vyras negalėjo dirbti.

Teismas padarė pertrauką, į kitą posėdį proceso dalyviai rinksis rugpjūčio 28 d.

Pranešdama apie tai teisėja dar kartą paragino abi puses pagalvoti apie galimybę susitaikyti.

Jeigu taikymosi nebus, į kitą posėdį bus kviečiamas teismo medicinos ekspertas. Jam ketinama parodyti vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotos vyrų grumtynės tarpduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargšelis durininkas

Vargšelis durininkas portretas
Laukiam tęsinio... Ar tik nebus vėl užsakomasis straipsnis kažkokiai nebūtai garbei atgauti...

nieko sau

nieko sau portretas
už 9dienas gauti 850 eur, amerika. va iš kur tie visi "turtai"

Pociaus dukra

Pociaus dukra portretas
Komentuotojau, Ar nesuprantate, jog jūsų pašiepiantys įžeidinėjimai, necenzūriniai žodžiai ir kiti bjaurūs išsireiškimai bei komentarai žeidžia ne tik tą žmogų, bet skaudinate ir jo artimuosius? Kaip jaustis dukrai, apie kurios tėtį rašote tokius šlyksčius dalykus?!
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių