To dar nebuvo – penktadienio rytą uostamiesčio keliuose sudaužyta beveik dvi dešimtys automobilių

Klaipėdos apskrityje ir pačiame uostamiestyje penktadienio rytas vairuotojams prasidėjo tikru košmaru. Rajoniniuose keliuose į griovius nulėkė ne vienas automobilis, o žiedinėje sankryžoje ties Dituva susidūrė keturi automobiliai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, pirmosios avarijos pasipylė vos ėmus švisti.

6 val. 41 min. Klaipėdos rajone nuo kelio nuvažiavo „Škoda“.

Kelyje iš Agluonėnų, ties T formos sankryža su Priekulė–Šilutė keliu, tiesiai į griovį nuslydo dar du automobiliai. Spėjama, kad vairuotojai nespėjo sustabdyti automobilių dėl slidžios kelio dangos.

Tikra beprotybė vėliau dėjosi Dituvos kelyje. Žiedinėje sankryžoje tieks Dituva 7 val. 30 min. susidūrė keturi automobiliai. Pranešama, kad sužeistų avarijoje nebuvo.

Šioje vietoje tuojau pat susidarė spūstys, nes iš Dituvos sodų daugybė žmonių važiuoja į uostamiestį dirbti.

Vairuotojai socialiniuose tinkluose praneša, kad vieno kilometro ruože, kelyje Dituva–Klaipėda, į griovius nulakstė trys automobiliai.

„Facebook“ paskyrų „Klaipėdos reidai II“ ir „Reidas“ nuotr.

Policijai pranešta, kad 7 val. 11 min. šiame kelyje griovyje atsidūrė „Renault“ automobilis.

Jau po keliolikos minučių avarija fiksuota ir uostamiestyje. 7 val. 35 min. Šilutės plente susidūrė „Mini Cooper“ ir „Volvo“. Pirminiais duomenimis, vairuotojai sužeidimų išvengė.

Po penkių minučių policijos budėtojams pro šalį važiavęs žmogus pranešė apie dar vieną avariją uostamiestyje.

Ties Šilutės plento 48 namu susidūrė trys automobiliai. Atvykę pareigūnai automobilių nerado, greičiausiai vairuotojai bus susipildę deklaracijas ir išsiskirstę.

7 val. 48 min. avarija nutiko Klaipėdos rajono Slengių kaime. Čia nuo kelio nuslydo „Volkswagen“ automobilis.

„Facebook“ paskyrų „Klaipėdos reidai II“ ir „Reidas“ nuotr.

8 val. 19 min. Klaipėdoje susidūrė dar du automobiliai. Avarija fiksuota Kalnupės ir Žalgirio gatvių sankryžoje. Čia nukentėjo „Volkswagen“ ir „Toyota“ automobiliai.

Minijos ir Naikupės gatvių sankryžoje buvo suknežintos trys mašinos – „Peugeot“, „Toyota“ ir „Buick“. Sužeistų pirminiais duomenimis nėra.

Įmonės „Kelių priežiūra“ Vakarų regiono vadovas Algminas Šmitas žadėjo šio ryto situaciją keliuose pakomentuoti vėliau, aiškindamas, kad oro sąlygos naktį iš penktadienio pajūryje buvo sudėtingos.

Preliminariais skaičiavimais, Klaipėdoje ir rajone penktadienio rytą buvo sudaužyta beveik dvi dešimtys automobilių.

Pietinę Klaipėdos miesto dalį prižiūrinčios įmonės „Vakarų Švara“ direktorius Gedeminas Bagočius tikino, kad kelininkai į gatves savo transportu išvažiavo dar 4 val. 30 min. Tačiau kelius pabarsčius druska, ėmė snigti.

„Tokiu metu buvo apie keturis laipsnius šalčio. Pati kelio danga buvo pliusinės temperatūros, o ant viršaus gulė nemenkas sluoksnis sniego. Jis iš karto ėmė šalti prie kelio. O snigo iki pat 6 val. 30 min. Kaip tik uomet išvažiavome antrą kartą valyti ir barstyti, tačiau automobiliai pateko į rytinę spūstį. Kelininkų mašinos stovėjo kamšatyse, kaip ir visi kiti automobiliai. Kelius barstome automobiliais, o ne iš sraigtasparnių“, – tikino G.Bagočius.

„Kelių priežiūros“ vakarų regiono vadovas Algminas Šmitas teigia, kad bendrovė vis dar dirba žiemos rėžimu.

„Mūsų bendrovė vis dar dirba žiemos režimu, tad dirbame įprastai: operatyviai reaguojame į būklę keliuose, kelius barstome, valome. Bėda ta, kad nutirpus sniegui, daugelis vairuotojų neįvertina, kad pavasario orai yra permainingi ir vairuoja jau vasaros režimu, kai kurie, deja, net jau ir su vasarinėmis padangomis. Snygis, šokinėjanti temperatūra, plikledis, rūkas ir po žiemos keliuose atsivėrusios duobės kelia nemenkus iššūkius, todėl turime būti atidūs keliuose, įsivertinti greitį ir apie sudėtingas eismo sąlygas informuoti Eismo informacijos centrą telefonu 1871.

Vertinant konkrečiai šio ryto situaciją Klaipėdos rajone, tai snygis prasidėjo apie 3.30 val. Ir baigėsi apie 06.30 val. mūsų įmonės barstytuvai į kelius išvažiavo apie 05.30val. Labai apgailestaujame dėl patirtų nepatogumų, bet tuo pačiu visus  kviečiame būti samoningais ir akedvačiai vertinti situaciją keliuose bei laikytis saugaus greičio, saugių atstumų tarp automobilių. Ankstus pavasaris ypatingai klastingas mėnuo, eismo sąlygų atžvilgiu“, – teigė A. Šmitas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
sakykit ka norit bet visa ziemos sezona klaipedos rajono keliu kokybe apgailetina. uztenka kirsti kito rajono riba rezultatas visai kitas.

Nukentejes

Nukentejes portretas
Idomu, gal galima visiems, kas siandien nukentejo jungtis ir paduoti bendra ieskini? Smagu taip pabambeti ir apkaltinti kitus. Klaipedai jau normalu kratytis atsakomybes ir meluoti, kaltinti vairuotojus. Siandien nei greitis, nei saugus atstumas nepadejo. Ciuozykla buvo ir tiek.

Nukentejes

Nukentejes portretas
Minijos gatve nevalete ir butent sankryzas, salua sviesoforu. Lipdami is auto, sunku stoveti buvo. Prasyciau atlyginti nuostolius. Nes galima buvo pradeti stabdyti ir uz 20 metru, tas pats, ledas ir vaziuoji toliau. Ir nereikia bambeti apie salygas. Jau 7.00 ryto gslima buvo padoriai sutvarkyti. Kodel meras nieko nesko. Tegul kelininkai is savo kisenes tvarko automobilius.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių