Daugiabučio balkone – artilerijos sviedinys: Klaipėdos specialiosios tarnybos buvo sukeltos ant kojų

Ugniagesiai ir "Aro" išminuotojai trečiadienį turėjo neįprastų darbų. Vidurdienį jiems teko neutralizuoti butelį su vaikų pripiltu chemikalų mišiniu, o popietę iš daugiabučio namo balkono išnešti mokomąjį artilerijos sviedinį.

Tądien savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ir ugniagesiai gelbėtojai žvalgėsi, ar klaipėdiečiai saugiai elgiasi ant vandens telkinius sukausčiusio ledo.

Taip besižvalgydami jie atvyko prie Draugystės parke esančio tvenkinio. Čia prie suaugusiųjų priėjo vaikai ir parodė po tilteliu per tvenkinį gulintį plastikinį butelį.

Vaikai vienas per kitą aiškino, esą vyresni mokiniai į tą butelį, be vamzdžių valiklio "Kurmis", įpylė dar kažkokių chemikalų iš chemijos kabineto.

Suskubta kviesti gelbėtojų komandą, policininkus, ir "Aro" išminuotojus. Vaikams buvo daug džiaugsmo dėl neįprasto reginio – suaugusieji baiminosi atsukti butelį, nes nežinia, kokia galėjo įvykti reakcija.

Policija įvedė planą "Skydas", iškvietė medikus, atitvėrė teritoriją aplink radinį.

Išminuotojai įtartiną butelį sunaikino vandens patranka.

Vos po trijų valandų Vingio gatvėje daugiabutį namą renovuojantys darbininkai vieno buto balkone pamatė gulintį artilerijos sviedinį.

Darbininkai apie tai pranešė pagalbos telefonu. Netrukus į įvykio vietą atskubėjo policininkai, jie ir čia įvedė planą "Skydas", evakavo iš namo 12 gyventojų ir sustabdė renovuotojų darbą.

Išminuotojai nustatė, kad 57-erių moters buto balkone aptiktas daiktas yra sovietmečio laikų mokomasis, todėl nepavojingas artilerijos sviedinys.

75 mm skersmens ir 80 cm ilgio sviedinį ariečiai išsigabeno.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" vadas Viktoras Grabauskas tikino, kad operacija neužtruko ir žmonės gana greitai galėjo grįžti į namus.

Pasak "Aro" vado, net išmanantys apie sprogmenis civiliai neturėtų patys liesti rastų į sprogmenis panašių daiktų.

"Taip derėtų elgtis vien todėl, kad ženklinimas gali būti klaidingas, o ir mokomieji sprogmenys gali būti perdaryti į kovinius. Kol specialistai neapžiūri radinio, niekas negali būti tikras, kad jis nekelia grėsmės. Mūsų išminuotojams tokie atvejai nėra išskirtiniai, civiliams veikiausiai jie nėra įprasti. Visais atvejais derėtų kviesti policiją", – tikino V.Grabauskas.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai renka medžiagą apie abu šiuos atvejus. Neatmestina, kad moteris, kurios būste rastas mokomasis artilerijos sviedinys, gali būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis.

Kaip pareigūnai elgsis su nepilnamečiais išdaigininkais, dar nežinia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentatorius

komentatorius portretas
Išminuotojai nustatė, kad 57-erių moters buto balkone aptiktas daiktas yra sovietmečio laikų mokomasis, todėl nepavojingas artilerijos sviedinys. 75 mm skersmens ir 80 cm ilgio sviedinį ariečiai vistiek,kad nesprogtu išsigabeno.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių