Degalinė už viršvalandžius mokėjo vokeliuose

  • Teksto dydis:

Vakarų Lietuvoje registruota mažmenine degalų prekyba užsiimanti bendrovė darbuotojams už viršvalandžius mokėjo neoficialius atlyginimus.

Operatoriai gaudavo 2,32 euro už valandą, dujų balionų pildytojai – 2,45 euro. Įmonė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) akiratyje atsiduria ne pirmą kartą. Ji minima FNTT tebetęsiamame tarptautiniame tyrime.

FNTT Klaipėdos apygardos tyrėjai išsiaiškino, kad bendrovės valdomų degalinių vadovai darbo grafikuose nefiksavo darbuotojų išdirbtų viršvalandžių. Paaiškėjo, kad kiekvieno mėnesio gale darbo grafikus arba duomenis degalinių vadovai perduodavo atsakingiems įmonės asmenims, kurie suskaičiuodavo, kiek viršvalandžių darbuotojas išdirbo.

Oficialiuose bendrovės pateiktuose darbo grafikuose rodyta, kad darbuotojas, pavyzdžiui, dirbo apie 159 valandas per mėnesį, tačiau faktiškai dirbti viršvalandžiai dokumentuose nebuvo rodomi. Už viršvalandžius bendrovės darbuotojams buvo mokamas neoficialus darbo užmokestis: operatoriams – po 2,32 euro už valandą, dujų balionų pildytojams – po 2,45 euro už valandą.

Šią savaitę FNTT pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities valstybine mokesčių inspekcija, atliko kratas įmonės veiklos vykdymo vietose. Jų metu ir rado duomenis apie neoficialių atlyginimų mokėjimą darbuotojams. Kratos metu paimti viršvalandžių apskaičiavimo dokumentai. Įmonės biure rasti ir jau paruošti išmokėjimui neoficialūs atlyginimai. Kratų metu kaip daiktiniai įrodymai paimti 25,2 tūkst. eurų.

Minėta bendrovė vykdo mažmeninę prekybą automobilių degalais, suskystintomis dujomis, užsiima jų transportavimu ir valdo nemažą mažmeninės prekybos degalais rinkos dalį.

Bendrovė figūruoja ir FNTT tęsiamame tarptautiniame tyrime dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) grobstymo. Šių metų kovą FNTT, bendradarbiaudama su VMI, atskleidė dvi Vilniuje ir Mažeikiuose veikusias organizuotas grupes, vykdžiusias nusikalstamą prekybą benzinu ir dyzelinu. Sukūrus sudėtingą pridėtinės vertės mokesčio sukčiavimo schemą, per vienus nusikalstamos veiklos metus į Lietuvos valstybės biudžetą, kaip įtariama, nesumokėta apie 12 mln. eurų PVM.

Atliekamų ikiteisminių tyrimų metu surinkta duomenų, kad iš Latvijos į Lietuvos rinką buvo atgabenta apie 60 tūkst. tonų degalų, kurie buvo realizuojami mažuose degalinių tinkluose ir transporto veiklą vykdančioms bendrovėms.

Kaip pranešė FNTT, tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad į Lietuvą atvežti latviški degalai buvo parduodami bendrovėms, kurios juos realizuodavo savo degalinėse visoje Lietuvoje. Viena iš šių bendrovių – viena didžiausių naudos gavėjų – ta pati, kurioje FNTT Klaipėdos valdyba nustatė mokėjus neoficialius atlyginimus.

Atliekamą tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Taip ,ponia Olivija,prekybos centruose zmones taip ir gauna 350-400 ir be jokiu vokeliu.Keista,bet taip yra .Durniai? Gal but........

Olivija

Olivija portretas
Ar gali šiais laikais žmogus uždirbti 300-400 eurų?Siūlyčiau tikrinti visas įstaigas,kuriose"mokami" tokie atlyginimai.

Anonimas

Anonimas portretas
labai gerai, kad tai ivyko, pagaliau zmones gaus normaliai atlyginimus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių