Dėl girtaujančių uostamiesčio benamių – vargas

Praėjusią savaitę dienraštyje pasirodžius publikacijai apie išdaužtą Baltijos prospekto daugiabučio namo langą, gyventojų skundai pasipylė it iš gausybės rago. Pasirodo, to paties namo kieme jau kurį laiką būriuojasi asocialūs asmenys, kurie ne tik viešai girtuokliauja, bet ir nevengia šlapintis vaikų akivaizdoje.

Kasdien girtauja

Baltijos prospekto daugiabutyje gyvenantys žmonės kone tapo benamių ir girtuoklių įkaitais.

Neseniai butą šiame name įsigijusi jauna šeima pasakojo, jog kieme girtaujančius ir gamtinius reikalus atliekančius asmenis nori nenori mato ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.

"Jau seniai kieme karaliauja benamiai. Esame priversti kęsti jų ūžavimus. Baisiausia, kad šalia geriančių žmonių nuolat zuja vaikai. Ant suoliuko dažnai sėdi ir girtauja vyras ir moteris, aplink juos laksto mažamečiai. Kieme taip pat įrengta vaikų žaidimų aikštelė. Kartą savo akimis mačiau, kaip ant suoliuko netoli žaidimų aikštelės sėdėjęs apsvaigęs vyras atsistojo ir nusišlapino tiesiog mažamečių akivaizdoje", – pasakojo namo gyventojas V.B. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.).

Policija padėti negali?

Pasak pašnekovo, policijos pareigūnai į kiemą užsuka dažnai, tačiau taurelės mėgėjų pažaboti jie neturi galimybės.

"Pats asmeniškai pareigūnus kviečiau gal 10 kartų. Girtaujančius asmenis kuriam laikui išveždavo. Tačiau po kelių valandų jie it grybai po lietaus vėl išdygdavo ant suoliuko. Prašėme pagalbos ir iš miesto savivaldybės, tačiau atsakymo iki šiol nesulaukėme", – piktinosi vyras.

Pasak pašnekovo, dėl nemalonios situacijos kieme kenčia visi namo gyventojai.

Nors, anot vyro, asocialūs žmonės vaikų ar praeivių nekliudo,  neužgaulioja, tačiau kasdien regimas vaizdas nepilnamečiams žalingas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Jūratė Albrektienė patikslino, jog dėl girtaujančių asmenų kieme į pareigūnus namo gyventojai kreipėsi net 11 kartų.

Situacija pareigūnams žinoma, todėl nuolat organizuojami patikrinimai.

Aptikus neblaivų asmenį, kuris su savimi turi alkoholinių gėrimų, jam surašomas protokolas.

Jeigu žmogus lengvai apsvaigęs, tačiau alkoholio su savimi neturi, nekelia konfliktinių situacijų, tokio asmens policijos pareigūnai bausti negali.

Po balkonu – šiukšlynas

Benamiai okupavo ne tik kiemą, bet ir savavališkai įsikūrė po pirmame namo aukšte esančiu balkonu.

Krūmais ir vijokliais apaugęs balkonas tapo prieglobsčiu nuo kaitros ir patogia nakvynės vieta.

Iš po balkono kyšančios kartoninės dėžės, besimėtantys buteliai, lentos, pagalvės, maisto produktai – tai vaizdas, kurį kasdien regi namo gyventojai ir praeiviai.

Panašu, jog neprašyti svečiai išsikraustyti nė neketina.

Priešingai, visus namo gyventojų prašymus ir net reikalavimus praleidžia pro ausis.

"Kiek man žinoma, jie apsigyveno po balkonu, kuris priklauso senolei. Moteris neturi jėgų su jais kovoti pati. Šiurpu matyti, kaip jie dergia kiemą ir namą. Ne kartą regėjau, kaip, išlindę iš savo guolio, jie šalia namo ne tik atlieka gamtinius reikalus, bet ir vemia", – teigė namo gyventojas.

Reaguos nedelsiant

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis žadėjo imtis priemonių, padėsiančių pažaboti benamių savivalę.

"Dirbame kartu su policijos pareigūnais, patikras vykdome ir naktį. Nuvyksime į vietą pasižiūrėti, kokia ten situacija. Į gyventojus kamuojančią bėdą tikrai reaguosime", – žadėjo S.Valiulis.

Pasak S.Valiulio, girtaujantys benamiai yra ne tik uostamiesčio, bet ir visos šalies socialinė problema.

Neretai priemonių išspręsti ją stinga.

Kai kuriems žmonėms gyvenimas be stogo virš galvos ir nuolatinis girtavimas yra priimtinas, tad apsistoti nakvynės namuose ar ieškoti nuolatinės gyvenamosios vietos jie nesutinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Yra ne vienas norintis kaime priglausti bedalį. Būtų apipraustas, apskalbtas, pamaitintas, pastogė, aišku tektų ir padirbėti. Turintiems savo verslą reikia juos įforminti. Daugeliui sutvarkyti dokumentus. Po pirmo ar antro atlygio dingsta. Reikia įforminti atleidimus. Jeigu būtų galima nors pusmetį daryti "žalą" "finansinę", "moralinę" valstybei, manau šių bedalių tikrai liktų mažiau.

Apsurdas

Apsurdas portretas
Kur dingo tvarkdarė Šakalienė, tegul lenda po balkonu ir tegul krapšto šiukšlynus. Triumfavo ir lėkė priekyje buldozerio naikinant benamių lūšnas prie Dangės. Transportas miške padarė daug daugiau žalos nei benamiai. Liko išrausti grioviai.Parsivarė benamius i miestą, mat trukdė sodininkams. Kur jiems dėtis, lieka mieste ant suoliukų, po balkonais.Ačiū savivaldybės tvarkdarei Šakalienei.

Casper

Casper portretas
Yra benamis kuris miega ant suoliuko prie CBK tai jis buvo apgautas gyvenimo ir turi tik lagamina. Jam zmones padeda ir niekada nemate girto. Kokius nesamonius tu rasaj, naikinti benamius yra benamiai kurie del likimo valios tapo ubogais del kapitalizmo, demokratijos o yra marginalai, liumpenai tai kalba eina apie juos, kurie nieko nesugeba tik gerti, mustis, myzti, vemti ir keiktis.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių