Pereiti į pagrindinį turinį

Sumaištis DFDS kelte: kaltininkai – du įkaušę vaikinai

2019-12-18 10:00

Tarptautiniame bendrovės DFDS kelte „Victorija Seaways“ pirmadienį prieš vidurnaktį įvyko incidentas, dėl kurio 42 kajučių keleiviai buvo priversti kelti nuo grindų sušlapusius savo daiktus.

Vidmanto Matučio nuotr.

Paaiškėjo, kad viename koridoriuje incidentą sukėlė du jauni vyrai mėtę vienas į kitą batus.

23.13 val. Lietuvos laiku, kai keltas jau buvo išplaukęs iš Karlshamno uosto, viename koridorių iš priešgaisrinio purkštuko pasipylė didžiulio slėgio spaudžiamas vanduo. Vanduo plūdo ant koridoriaus grindų ir veržėsi į kajutes.

Jo buvo tiek daug, kad vos po trijų minučių kajutėse buvo galima braidyti, telkšojo ne mažiau poros centimetrų aukščio balos.

Signalas automatiškai pasiekė kapitono tiltelį, sensoriai rodė, kad ženkliai sumažėjo vandens priešgaisrinėje sistemoje. Po trijų minučių sklendės jau buvo užsuktos.

Bendrovės „DFDS Seaways“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Vaidas Klumbys pasakojo, kad po 15 minučių nuo incidento pradžios purkštukas buvo pakeistas, o priešgaisrinė sistema buvo pripildyta vandens. Laive vėl buvo užtikrinta priešgaisrinė sistema.

Pasirodo, du įkaušę 23 ir 21 metų keleiviai laivugalyje, šeštame denyje, kajučių korpuse išdykavo mėtydami vienas į kitą batus. Vienas batas kliudė priešgaisrinės apsaugos purkštuką ir jį numušė.

Maždaug iki 3 val. nakties įgulos darbuotojai specialiais siurbliais siurbė vandenį.

Kai kurie keleiviai kalbėjo apie sušlapusius daiktus, tačiau oficialių pretenzijų kol kas niekas nepareiškė.

Atplaukus laivui į Klaipėdą speciali valytojų komanda išvalė užlietas kajutes ir koridorių, panaudoti drėgmę surenkantys įrenginiai. Kitą dieną laivas laiku išplaukė į reisą.

Įmonei padaryta žala tikslinama, jos atstovai ketina pareikšti kaltininkams civilinį ieškinį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų