Festivalio „Satta Outside“ rengėjams – tūkstantinės baudos

Vietos gyventojų pasipiktinimo sulaukusio jaunimo muzikos festivalio „Satta Outside“ organizatoriai turės paploninti pinigines ir sumokėti baudas už gamtai padarytą žalą.

Tačiau kol kas rugpjūtį vykusio renginio sumanytojai nesirodo pajūryje, todėl aplinkosaugininkai žada kreiptis į policiją ir atvesdinti vilniečius protokolų surašymui.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto agentūros vedėjos Ramunės Lukaševičienės teigimu, už tai, kad prieš renginį išplatino Latvijos pasienio link Būtingės geomorfologiniu draustiniu besidriekiantį kelią, sunaikino augmeniją, festivalio organizatoriams jau yra paskirtos baudos.

„Paskirta 1,5 tūkst. litų bauda. Tačiau kol kas ji nėra sumokėta. Jie tai turi padaryti per 40 dienų. Jei bauda nebus sumokėta, kreipsimės į antstolius“, – sakė R.Lukaševičienė.

Už renginio metu padarytą žalą aplinkosaugininkai žada atskirai bausti ir muzikos gerbėjus.

„Už tai, kad buvo išvažinėta ir ištrypta augmenija, mes kvietėmės organizatorius atvykti protokolo surašymui. Tačiau jie kol kas nepasirodė. Žadame siųsti pakartotinį šaukimą. Jei jų nesulauksime, kreipsimės į policiją, kad festivalio organizatoriai būtų atvesdinti. Tuomet bus surašytas protokolas ir bus pateikta pretenzija atlyginti gamtai padarytą žalą“, – aiškino R.Lukaševičienė.

Po renginio aplinkosaugininkai išmatavo ir apžiūrėjo festivalio vietą.

„Nustatyta, kad augmenija sunaikinta 3 tūkst. kv. metrų plote. Žala gamtai skaičiuojama pagal specialią formulę. Mes dar nesame suskaičiavę tikslios sumos“, – kalbėjo R.Lukaševičienė.

Be šios sumos, renginio organizatoriams dar gresia iki 5 tūkst. litų bauda pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnio pažeidimą.

Už viešosios tvarkos pažeidimus protokolą festivalio organizatoriams yra surašiusi ir Palangos policija.

Komisariato Prevencijos poskyrio vedėjas Aidas Šlečkus tikino, kad dėl triukšmo, viršijančio nustatytas normas, šventės rengėjams paskirta 150 litų bauda.

„Pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai dėl psichotropinių medžiagų vartojimo, viena byla pradėta dėl kyšio davimo pareigūnui. Renginio metu išaiškintas vienas vairuotojas, kuris mašiną vairavo būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Nubausti septyni neblaivūs vairuotojai“, – aiškino A.Šlečkus.

Komentaras:
Andrius Kairys
Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas

Buvo suniokotas 30 arų plotas. Aš nežinau, ar tai didelė žala. Kas yra didelė žala, nėra apibrėžta net Civiliniame kodekse.  Kitą kartą keturračių savininkai padaro daugiau žalos lakstydami po kopas. Preliminariais skaičiavimais, už gamtai padarytą žalą gali tekti sumokėti 5 tūkst. litų. Bėda ta, kad nėra teisinių priemonių neleisti organizuoti tokio renginio draustinyje. Kadangi jau yra precedentas, teks diskutuoti su Valstybės saugomų teritorijų tarnybos specialistais, ką toliau daryti. Galbūt reikės numatyti buferinę zoną draustiniui. Tačiau kol kas privačiame sklype mes negalime uždrausti rengti tokius renginius. Kiek žinau, Valstybės saugomų teritorijų tarnyba žada pažymėti draustinio ribas, įrengti atitvarus. O Pajūrio regioninis parkas pateikė paraišką, kad šis draustinis būtų priskirtas jų teritorijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O Kiek kainuoja...

O Kiek kainuoja... portretas
Sunaikinta A.Kairio pieva, jo privaciame sklipe?:)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių