FNTT akiratyje – Tauragės transporto įmonė, nuslėpusi pusę milijono eurų mokesčių

  • Teksto dydis:

Tauragės transporto bendrovė įtariama nesumokėjusi apie 500 tūkst. eurų mokesčių, taip pat beveik 1 mln. eurų išmokėjusi darbuotojams „vokeliuose“, trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Jos teigimu, įtarimai šiuo metu pareikšti dviem asmenims.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, naudotų automobilių gabenimu į Lietuvą ir transporto priemonių pervežimu į Vakarų Europą, daugiausia Prancūziją, užsiimanti įmonė, parduodama automobilius, sąskaitose faktūrose galimai nurodydavo mažesnę pardavimo kainą nei transporto priemonė kainuodavo iš tiesų.

„Skaičiuojama, kad tokiu būdu galėjo būti parduota ne mažiau kaip 100 automobilių“, – teigia FNTT.

Teisėsauga įtaria, kad bendrovė, siekdama išvengi mokesčių valstybei, beveik trejus metus finansines operacijas fiksavo juodojoje buhalterijoje ir teikė neteisingus duomenis apie gautas pajamas.

„Siekiant išvengti dar daugiau mokesčių, darbuotojams, kurių yra per 150, darbo užmokestis, įtariama, buvo mokamas „vokeliuose“, – rašoma pranešime.

Jame teigiama, kad tokiu būdu darbuotojams išmokėta suma gali siekti daugiau nei 800 tūkst. eurų, o valstybei padaryta apie 500 tūkst. eurų žala.

FNTT teigimu, šiame tyrime atlikta 10 kratų bendrovės patalpose ir kitose su tyrimu susijusiose vietose. Rasta ir paimta apie 27 tūkst. eurų grynųjų pinigų, įmonės buhalterija, kompiuteriai, mobilieji telefonai ir kitos laikmenos su svarbia tyrimui informacija.

„Įtarimai pareikšti dviem asmenims, jiems skirtos kardomosios priemonės. Laikinai apribota nuosavybės teisė turtui, kurio vertė – daugiau nei 600 tūkst. eurų“, – teigia FNTT.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Už mokesčių vengimą teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL (37,5 tūkst. eurų), griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą – iki ketverių metų nelaisvės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Selas

Selas portretas
Motiejausko transportą patikrinkite. Palangoje

Vot

Vot portretas
Ir sio paliks darbuotojai be algu padekuot valdziai reikia nes valzdia pirmiau nei darbotojas

KLP

KLP portretas
kada kokia maxima patikrins kiek ten ras puse Lietuvos per naujo pastatyti bus galima
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių