FNTT tyrimas: pajūrio įmonei – įtarimai nuslėpus apie 1,8 mln. eurų pajamų

  • Teksto dydis:

Vieną didžiausių pajūrio viešbučių ir restoranų kompleksą valdanti įmonė įtariama per trejus metus nuslėpusi apie 1,8 mln. eurų pajamų, trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Pasak tarnybos, įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime yra pareikšti dviem asmenims. Manoma, kad neapskaityti pinigų srautai keliavo per įmonei priklausančio restorano ir kavinės veiklą.

Tyrimo duomenimis, poilsio komplekso įplaukoms valdyti buvo naudojama tarp maitinimo įstaigų paplitusi restoranų procesų automatizavimo sistema, į kurią buvo įtraukiami visi užsakymai tiek viešbutyje, tiek restorane, atėję iš septynių veikusių kasos aparatų.

Manoma, kad restorane pajamos buvo neapskaitomos pasinaudojant „nurašymo“ funkcija, kuomet įvykdyti užsakymai galėjo būti įforminami, kaip „išmetimas“.

Tokiu būdu užsakymai galėjo būti įvykdomi, tačiau apskaitoje pažymima, kad klientas atsisakė maisto ar gėrimų. Kasos aparatų atspausdinti pirmieji kvitai būdavo išmetami.

Kratos metu rastos kontrolinės juostos parodė, kad klientų užsakymai dažniausiai buvo „išmetami“ praėjus kelioms valandoms po užsakymo.

„Pagal analizuojamus duomenis matyti, kad daugiausiai bei itin dideliais kiekiais būdavo „išmetama“ kava, pilstomieji gėrimai, cepelinai, sriubos“, – rašoma FNTT pranešime.

Taip pat turima duomenų, kad į apskaitą nebuvo įtraukiamos už restorano paslaugas bei maistą išrašytos sąskaitos.

Poilsio kompleksą valdanti įmonė taipogi įtariama dalį atlyginimų mokėjusi vokeliuose. Vasaros sezono metu kavinėje dirbdavo apie 50 darbuotojų ir, FNTT duomenimis, darbuotojai už viršvalandžius papildomą užmokestį galėjo gauti vokeliuose.

Iš viso tyrimo buvo atlikta 11 kratų, jų metu pareigūnai paėmė didelį kiekį dokumentų, kompiuterinės technikos, laikmenų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Pužauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kaip visada NIEKO NEBUS ! eilinis SPEKTAKLIS ! net juokas nebeima ! tai kam rasyti ?

Klps

Klps portretas
Ar tie susnos sulaikyti..?

Anonimas

Anonimas portretas
Sodinti parazitus, taip pat ir valdzios atstovus...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių