Gaisre Kretingos rajone – tragiška senolės mirtis

Kretingos rajone policijai tenka aiškintis dviejų skaudžių nelaimių priežastis. Pirmadienio naktį gaisre žuvo pensininkė, o Kretingsodžio kaimo tvenkinyje nuskendo vyriškis.

Gaisras Pasertupio kaimo nuošalioje sodyboje kilo naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Pirmasis pranešimas apie degantį namą ugniagesius pasiekė 1 val. 34 min. nakties, tad tikėtina, jog liepsnos name įsiplieskė kur kas anksčiau.

Ugniagesiai į Pasertupio kaimo Geležinkelio gatvę atskubėjo, kai namas degė atvira liepsna.

Pastatas buvo medinis, vieno aukšto, su palėpe, stogas dvišlaitis ir dengtas šiferiu.

Apie 2 val. nakties darbą pradėjo dvi ugniagesių grandys. Liepsnas pavyko apmalšinti tik apie 4 val. Gaisrininkų automobiliams teko vandenį vežioti iš už dviejų kilometrų esančio Darbėnų tvenkinio.

Tik tuomet ugniagesiai įėjo į pastato vidų. Jame aptikti žmogaus palaikai. Pasak pareigūnų, kūnas buvo labai smarkiai apdegęs.

Paaiškėjo, jog gaisre žuvo 1942 m. gimusi moteris. Elektros pastate nebuvo, ji buvo atjungta, tad tikėtina, jog moteris namuose pasišviesdavo degindama žvakes.

Moters artimieji spėja, jog nuo žvakės galėjo kilti liepsnos, kurios ir pasiglemžė jos gyvybę.

Dar viena nelaimė nutiko Plungės rajono Jovaišiškės kaime naktį iš pirmadienio į antradienį.

Apie 2 val. nakties gaisras kilo 24 kv. metrų gyvenamajame vagonėlyje.

Ugniagesiai gaisravietėje aptiko į lauką išėjusį vagonėlio šeimininką. Žmogui per gaisrą apdegė veidas ir rankos. Medikai nugabeno sužeistąjį į ligoninę.

Gaisro metu išdegė vagonėlio vidus, nuardyta 20 kv. metrų skardos.

Liepsnos siautėjo ir sodų bendrijoje "Dituva", esančioje Klaipėdos rajone.

Voveraičių gatvėje užsidegė individualus gyvenamasis namas.

84 kv. metrų ploto pastatas degė atvira ugnimi. Namas yra iš dalies mūrinis, iš dalies medinis, vieno aukšto, mediniu perdengimu.

Gaisro metu išdegė name įrengta 4 kv. metrų ploto pirtis ir perdengimas.

Sujungtame su virtuve kambaryje apdegė namų apyvokos daiktai. Katilinės patalpoje išdegė perdanga, elektros laidų instaliacija. Aprūko visos namo patalpos.

Nudegė ir nuardyta dalis stogo. Name buvo įrengta priešgaisrinė signalizacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anūkė

Anūkė  portretas
"Moters artimieji spėja, jog nuo žvakės galėjo kilti liepsnos, kurios ir pasiglemžė jos gyvybę." Gal jau baikit iš piršto laužti ką sakė ir ko ne artimieji? Pažįstu tuos artimuosius. Ir jie tikrai taip nesakė. Kad tik burbulą išpūst. Pirmiau pasidomėkit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių