Policininko avarija atvėrė piktžaizdę: girtas prasprūdo ir pro kontrolę?

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas ankstų rytą pateko į avariją. Po jos paaiškėjo, kad kalinį į Klaipėdą vežusį mikroautobusą jis vairavo apgirtęs, praneša LNK.

Spalio 18 d. apie 8 val. Kelmės rajone susidūrė automobilis „Honda“ ir tarnybinis policijos automobilis „Ford Transit“. Spėjama, kad kaltas „Honda“ vairuotojas, išvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą.

Tačiau tiriant avariją paaiškėjo, kad 48-erių Klaipėdos apskrities policijos Konvojaus būrio postinis vairavo tarnybinį automobilį neblaivus. Įpūtė 1,07 promilės.

Policijos mašina į uostamiestį iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus buvo vežamas kaltinamasis. Girtas policininkas nušalintas nuo tarnybos, o tarnybinis patikrinimas pradėtas ne tik dėl jo, bet ir kolegų veiksmų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Pirminė informacija, aišku, man žinoma. Ką galiu pasakyti? Šis įvykis tikrai nedaro garbės mūsų kolektyvui, juolab kad pas mus yra nulinė tolerancija alkoholiui, jau nekalbant apie vairavimą tarnybiniu transportu. Policijos pareigūnai yra netgi atleidžiami iš tarnybos, kuomet jie vairuoja nuosavą transportą neblaivūs, tai apie šį atvejį per daug nesiplėsdamas galiu pasakyti, kad tai tikrai yra akivaizdus pareigūno vardo pažeminimas“, – pabrėžė Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Tokie poelgiai tiesiog nubraukia visą pareigūno karjerą.

A. Motuzas sakė, kad tarnybinis patikrinimas parodys gilesnę šio įvykio situaciją.

„Galbūt kažkur nesuveikė mūsų kontrolės mechanizmai, kadangi konvojaus pareigūnai visada privalo būti instruktuojami, jie privalo būti supažindinami su konvojaus rūšimi, maršrutu, jau nekalbant apie jų sveikatos būklę – ar jie būtų apsvaigę alkoholiu, ar kitomis medžiagomis. Šiuo atveju, matyt, yra daug klausimų. Galbūt tarnybinėn atsakomybėn bus traukiami ir kiti pareigūnai, kurie privalėjo užtikrinti, kad tokių atvejų neįvyktų“, – komentavo viršininkas.

Pasak pašnekovo, girtas vairavęs pareigūnas – pakankamai patyręs.

„26 metai darbo stažo. Matyt, policijos įstaigos vadovas teisiškai neturi kito pasirinkimo, kaip vertinti šį poelgį kaip grubų tarnybinės drausmės pažeidimą ir pareigūno vardo pažeminimą, kadangi ši dėmė krenta ant  visų policijos pareigūnų. Šiuo metu jis yra nušalintas nuo tarnybos“, – šnekėjo viršininkas.

Tačiau A. Motuzas pritarė esantis įsitikinęs, kad minėtas pareigūnas tarnybos nebetęs.

„Po tarnybinio patikrinimo jis mano sprendimus tikrai bus atleistas iš tarnybos“, – tikino jis.

Girto vairavusio policininko asmens byloje nėra panašių įrašų apie piktnaudžiavimą alkoholiu.

„Tačiau, nepriklausomai nuo pareigūno reputacijos ir jo nuopelnų tėvynei, apdovanojimų, laipsnių, tokie poelgiai tiesiog nubraukia visą pareigūno karjerą“, – pridūrė A. Motuzas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Pats esu vairuotojas tos Hondos dėl ,kurios čia ir įvyko viskas. Pasakysiu tiek, buvo baisu. Nelinkiu to niekam, išlipau užsiemęs už visų šonų vos prakvepuodamas ir su lengvai pažeista koja. Spidometras tuo metu ,kai stabdžiau rodė jau 10-20km/h . Paskutinis dalykas ką prisimenu,tai instinktyviai susukant vairą į dešinę kiek tik įmanoma. Konvojus .. nesimatė ,kad tiek ant stabdžių spaustu. Viskas taip greitai įvyko ,kad išlipus pirmas dalykas galvoje buvo ar visi gyvi, o ne savo būklė

[[

[[ portretas
tai ir šitas "normatyvų" neišlaikė

O Taip

O Taip portretas
SAUGOTI GINTI PADĖTI
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių