Grafičiai – ir ant traktoriaus bei autobuso

Panašu, kad Klaipėdoje vėl įsidrąsino grafitininkai.

Apie pastatų terliotojų daromą žalą pranešė žmonės, pamatę keverzones ant renovuojamo pastato. 

Trečiadienį ryte į darbą atėję darbininkai pamatė, kad jų atnaujinamas pastatas subjaurotas. Atokiai Melnragės pakraštyje, prie miško, buvusius mokyklos pastatus renovuojantys darbininkai rado prakirptą metalinę tvorą ir aerozoliniais dažais apipieštas kelių pastatų sienas.

Apie šį vandalizmo atvejį jie pranešė policijai. Kol kas padarytos žalos dydis skaičiuojamas.

Panašu, kad vandalai norėjo pasireikšti ne tik šioje vietoje. Buvusios parduotuvės, kurioje dabar veikia pagalbos ukrainiečiams centras, pastato kiemo pusėje jie taip pat pasidarbavo.

Greta renovuojami bendruomenės namai, o terlionių mėgėjai rado sau ramią vietą ir didelę sieną.

Visa ji aprašinėta tagais – grafitininkų parašais. Bet ne tik jais. Čia galima pamatyti prisipažinimo meile įrašą rusų kalba. Kažkas parašė, kad myli Nastią. Ant baltų plytų sienos pasižymėjo kažkoks Bogdanas ir Krasikas.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato atstovė tikino, jog dėl šių terlionių pareiškimo dar negauta, gali būti, kad jų atsakingi darbuotojai dar nepastebėjo.

Tokiais atvejais pradedamas tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Nustačius kaltininkus, jiems skiriama bauda ir įpareigojimas pašalinti terliones arba sumokėti už sienų nuvalymą ar nudažymą.

Apie dar vieną vandalizmo apraišką policijai pranešta ketvirtadienį.

Į darbą atėję krovinių ir transporto gabenimo bei įrangos statyboms nuomos įmonės Dubysos gatvėje darbuotojai pamatė, kad kažkas siautėjo uždaroje teritorijoje.

Rožiniais purškiamais dažais, pareigūnų teigimu, nesuprantamus užrašus vandalai užrašė ant traktoriaus, dviejų tralų, autobuso "Renault Master" ir vartų.

Kiek kainuos šių terlionių nuvalymas, įmonės atstovai dar nepaskaičiavo.

Pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes ir bando suprasti, ar Melnragėje atsiradę grafičiai gali būti priskirti tiems patiems asmenims.

Klaipėdoje prieš dešimtmetį jau buvo panaši situacija. Tada keverzonių autorių ieškojo Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Jie atliko savo darbą labai greitai – grafitininkai buvo sulaikyti su įkalčiais.

Vyko daugybė teismo procesų, kaltininkai ne tik sulaukė bausmės, bet ir buvo priversti nuvalyti arba uždažyti savo grafičius. Neretai pastatų savininkų netenkino jų triūsas ir nukentėjusieji pareikalavo apmokėti namų fasadų perdažymo išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimietis...

kaimietis... portretas
jeigu fotkese transporto priemones,tada iskyla naturalus klausimas...,kas daunas...

Pil.

Pil. portretas
Kada baiks terlioti, žiauriai šlykštu aprašinėtos sienos ir visą kitą.Bausti reikia ir didelėmis baudomis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių