Grėsmė burlentininkui: įplaukė į jūros vartus

Pirmadienio popietę ant šiaurinio molo vaikštinėję žmonės išgyveno nerimą dėl burlentininko saugumo. Vyras ne savo valia įplaukė į jūros vartus ir negalėjo grįžti į krantą.

Bendruoju pagalbos telefonu apie grėsmę burlentininkui žmonės pranešė 15.26 val. Informacija buvo perduota paplūdimių gelbėtojams ir jie tuojau pat išplaukė į nurodytą vietą vandens motociklu.

Vyras jau buvo priplaukęs prie molo akmenų iš uosto vartų pusės.

Pagalbos jis atsisakė, teigdamas, kad jokios grėsmės jam nėra, ir žadėjo pats užlipti ant molo akmenų bei niekieno nepadedamas išsikelti savo plaukimo įrangą. Apie tai pasakojo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Panašu, kad taip ir atsitiko, nors Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos tinklalapyje rašoma, jog burlentininkas laikėsi įsikibęs į betono luitą, o gelbėtojai jį parplukdė į krantą vandens motociklu.

Banglenčių sporto instruktorius ir teisėjas Tomas Ūksas dalijosi įžvalga, kad burlentininkas, nors ir ne naujokas, neteisingai apskaičiavo vėjo greitį ir būtent vėjo pritrūko, kai jis priplaukė prie molo, todėl pasukti atgal jis nebeįstengė.

Iš pat pradžių burlentininkas rizikingai pasirinko plaukti pernelyg arti molo, o kai prireikė sukti toliau nuo jūros vartų, jis nebegalėjo to padaryti.

Pasak T. Ūkso, nieko tragiško ar grėsmingo neatsitiko, žmogus į krantą grįžo ramus, pats parsinešė savo įrangą. Į laivybos kanalą tarp žalio ir raudono bujų jis nebuvo įplaukęs, tad nei laivams, nei sau pačiam grėsmės nesukėlė. Tikėtina, kad ir uosto tarnybos šiam vyrui pretenzijų neturės. Ši situacija burlentininkui turbūt tapo pamoka.

A. Siakki teigė, kad jūros pakrantėje arčiau molo gelbėtojai nebudi, bet kai poilsiautoją ar vandens sporto entuziastą ištinka pavojinga situacija, jie visada skuba į pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip visada atsilupes

Kaip visada atsilupes portretas
Vilnietis turistas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių