Pereiti į pagrindinį turinį

H. Daktaras veržiasi į pataisos namus

2017-02-18 03:00

Henrikas Daktaras norėtų jam skirtą laisvės atėmimo bausmę atlikti ne kalėjime, o pataisos namuose. Tokiam jo siekiui kol kas nelemta išsipildyti, teismas atmetė jo prašymą užskaityti už ankstesnius nusikaltimus kalėjime sėdėtą laiką.

Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / B. Barausko/ BFL ir A. Aleksandravičiaus nuotr.

Įstatymas leidžia iki gyvos galvos nuteistiems asmenims po 10-ies kalėjime praleistų metų prašyti perkelti juos į pataisos namus. Būtent to tikėjosi ir garsusis H.Daktaras.

Klaipėdos apygardos teismas atmetė jo prašymą ir išaiškino, kad nuo jo pargabenimo iš Bulgarijos, kur jis slapstėsi, 2009 m. rugsėjo mėnesį ir patupdymo į kalėjimą 10 metų dar nepraėjo.

H.Daktaro prašymo įskaityti į šį laiką jo anksčiau atliktą bausmę už reketą teismas netenkino. Įstatymas reikalauja, kad 10 metų nuteistasis praleistų kalėjime pagal paskutinį nuosprendį, kuriuo skirta bausmė iki gyvos galvos. Tik tada kalėjimo administracija gali apibūdinti, kaip keičiasi žmogaus elgesys, ir rekomenduoti arba ne jį perkelti į pataisos namus.

Šis H.Daktaro bandymas išsikovoti lengvesnes kalinimo sąlygas nėra pirmas. Jis jau rašė analogiškus prašymus Vilniaus miesto apylinkės bei kitų instancijų teismams. Visi sprendimai jam buvo nepalankūs.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis taip pat gali būti apskųsta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų