Herkaus Manto gatvėje keturkojis sudraskė paltą

Didelio palaido šuns užpulta jauna mama ne tik buvo priversta raminti išgąsdintą kūdikį, bet ir patyrė nuostolių, nes keturkojis sudraskė jos žieminį paltą. Policiją išsikvietusi klaipėdietė stebėjo, kaip tas pats šuo vėliau užpuolė dar vieną moterį.

Didelio palaido šuns užpulta jauna mama ne tik buvo priversta raminti išgąsdintą kūdikį, bet ir patyrė nuostolių, nes keturkojis sudraskė jos žieminį paltą. Policiją išsikvietusi klaipėdietė stebėjo, kaip tas pats šuo vėliau užpuolė dar vieną moterį.

Dantimis kibo į pūkus

Incidentas įvyko šeštadienį po 15 val. Herkaus Manto gatvėje tarp 52 ir 54-ojo namų. Jauną moterį, stūmusią vežimėlį su kūdikiu, užpuolė iš kiemo staiga išbėgęs aviganio dydžio juodas palaidas šuo.

Gyvūnas buvo su antkakliu, vadinasi, turi šeimininką. Bet antsnukio jis neturėjo.

Keturkojis lojo ir dantimis įsikabino į pūkinį moters paltą. Šuo tampė ir draskė rūbą lyg žaislą.

Nors ir bijodama, moteris nuvijo šunį, bet paltas jau buvo sudraskytas. Jai teko raminti išsigandusį vaikelį.

Iškart po įvykio klaipėdietė paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Operatorė pasidomėjo, ar nukentėjusiajai reikia medikų pagalbos, ir patikino, kad į įvykio vietą pasiųs policijos patrulius.

Nuo išgąsčio drebėjo rankos

Kol laukė pažadėtos pagalbos, jauna mama matė, kaip tas pats šuo užpuolė dar vieną moterį. Galiausiai abi moterys pavargo laukti pareigūnų ir išsiskirstė.

Vėliau suplėšyto palto savininkė socialiniame tinklalapyje dalijosi su bendramintėmis įspūdžiais ir tikino, kad nuo išgąsčio jai drebėjo rankos, tad dar kartą prieiti prie agresyvaus gyvūno ir jį nufotografuoti ji nebesiryžo.

Po kurio laiko moteriai paskambino policijos pareigūnai ir paklausė, ar ji ketina rašyti policijai pareiškimą.

"Pareiškimą apie šuns padarytą skriaudą? Pasakiau, kad nežinau nei šuns vardo, nei kas jo šeimininkai, nei kur jie gyvena. Paprašiau, kad kažkaip sutramdytų žvėrį, kol nenutiko kas nors dar baisesnio. Policininkai pasakė, kad nieko negali padaryti, nes jie – ne šungaudžiai. Pareigūnai paaiškino, kad informaciją apie agresyvų gyvūną perdavė atitinkamoms tarnyboms", – nelinksma patirtimi dalijosi klaipėdietė.

Patarė sekti piktą šunį

Moteris teigė policininkų laukusi apie 40 minučių.

Tačiau Klaipėdos AVPK Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Virginijus Zubauskas patikino, jog oficialiai užfiksuota – pareigūnai įvykio vietoje buvo po 25 minučių nuo jiems pasiųsto pranešimo. Policininkai šuns toje vietoje nerado.

Tądien į Herkaus Manto gatvę buvo atvykę ir beglobiais gyvūnais besirūpinantys viešosios įstaigos "Būk mano draugas" darbuotojai. Jie ilgokai suko ratus aplink nurodytus namus, bet palaidų šunų nepamatė.

"Tikrai žinau, kad mūsų žmonės ieškojo piktų šunų, vėliau pavaldinius net bariau, kad eikvojo mums labai brangius degalus. Juk šunys niekada nelaukia, kol kas ateis jų ieškoti. Net jei aploja ar apkandžioja ką, tuojau pat bėga pas šeimininką arba namo", – teigė "Būk mano draugas" vadovė Galina Kučinskienė.

Gyvūnų globos žinovė pataria panašiais atvejais pasekti gyvūną, pastebėti, kur jis nubėga ar kas yra jo šeimininkai. Tik bendromis pajėgomis įmanoma išaiškinti agresyvių gyvūnų šeimininkus.

Ginasi dujų balionėliais

Tuo metu nukentėjusi moteris visiškai rimtai svarstė galimybę pačiai gintis nuo panašių keturkojų išpuolių.

"Šį kartą šuo kiaurai perkando storą pūkinį paltą. Kitą kartą jis gali stverti mažo vaiko rankytę ar dar ką nors. Ir ką tada daryti? Gaudyti šunį pačiai? Eiti per namus ir bandyti rasti šeimininkus? Sakyti: "Laba diena, jūsų šuo mane užpuolė, pasakykite savo vardą ir pavardę, noriu parašyti skundą policijai". Net juokinga", – kalbėjo nukentėjusioji.

Dažniausiai su agresyviais keturkojais susiduria laiškininkai. Jie apsigynimui nuo piktų šunų nešiojasi dujų balionėlius, kurių užpildas veikia keturkojus. Kitokia apsauga nuo neprognozuojamo gyvūnų elgesio sunkiai įsivaizduojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasipiktinusi

Pasipiktinusi portretas
Neklaidinkite žmonių dėl įdėtos nuotraukos!Nedėkite nuotraukų kitos veislės šuns, nes taip yra suformuojama neteisinga skaitančiųjų nuomonė! Jei neturite tikslios moterį apkandžiojusio šuns nuotraukos, tai išvis konstatuokite faktą be jokių nuotraukų!

Sutrikes.

Sutrikes. portretas
Sako suo aviganio dydzio tai kiek suprantu panasus i avigani tai koks vokietukas belgas ar panasus suo o nuotrauka vel eilini karta paimta suns atstocaujancio kita veisle.

Reda

Reda portretas
Niekaip nesuprantu , kodėl įdėta piktuko nuotrauka ? Juk parašyta aviganio dydžio juodas šuo , tai gal ir buvo aviganis, gal ryzenšnauceris , gal dar bala žino kas . O nuotrauka kaip visada metama "piktukų" . Gėda !
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių