Į jūrą įkritusio laivo įgulos nario paieškos tęsiamos nebus

Penktadienio rytą per bortą į jūros vandenį įkritusio laivo įgulos nario paieškos tęsiamos nebus. Taip nuspręsta dėl netinkamų oro sąlygų ir menkos tikimybės rasti kūną.

Kaip pranešė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, nelaimė įvyko gruodžio 2-osios rytą, atliekant laivo "Bulk Guatemala" įvedimo į uostą operaciją.

Klaipėdos uosto locmanui įlipus į laivą, o laivo įgulai nuimant įlipimo įrangą, Filipinų tautybės vyras iškrito per bortą ir tarsi išnyko po vandeniu.

Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko dėl trapo gedimo.

Vyro tądien ieškota direkcijai priklausančiais kateriais ir laivais, buvo pakeltas ir sraigtasparnis, bet paieškos baigėsi nesėkmingai, o 12.45 val. galiausiai buvo nutrauktos.

Anot Karinių jūrų pajėgų štabo N9 civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus vyresniojo specialisto Audriaus Vitkausko, paieška nebus atnaujinta.

"Minus trys oro temperatūra, vandens temperatūra keturi šeši laipsniai, žmogaus išgyvenamumo sąlygos – iki 90-ies minučių pagal Tarptautinę paieškos ir gelbėjimo konvenciją. Tokios sąlygos. Paieška daugiau nėra tęsiama ir nebus", – teigė A. Vitkauskas.

Minėtoje konvencijoje, priimtoje dar 1979 m., rašoma, kad paieškos ir gelbėjimo operacijos, jei įmanoma, turi būti tęsiamos tol, kol nebeliks jokios pagrįstos vilties išgelbėti likusius gyvus žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar

Dar  portretas
karta parodo jūrininkų bei gelbejimo tarnybų pasiruošima nelaimingam atsitikimui!!!KJUD ŠUDAS!!!Filipinečiai debilai!!! LAJM ŠUDAS!!! Novikontas ŠUDAS!!!! Lietuvoje nėra jūrininkų!!!

jo

jo portretas
užtai kad filipinietis, būtų koks vokietis tai ieškotų be sustojimo visi Lietuvos narai kol rastų...apgailėtini "gelbėtojai"

Žvejų tinklai

Žvejų tinklai portretas
Filipincas pažeidė elementarias darbo saugos laivuose taisykles.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių