Į Klaipėdos uostą atvykę nelegalūs migrantai – dar laive

Vakar vakare į Klaipėdą vėl turėjo atplaukti krovininis laivas "La Partenais", kuriame dar prieš dvi savaites Lietuvos pasieniečiai aptiko du nelegalius migrantus iš Alžyro. Nelegalai tebėra laive, o kad jie neišsprūstų į krantą, raštu yra įsipareigojęs kapitonas, situaciją stebi ir pasieniečiai.

Pirmąkart du nelegalus iš Alžyro Lietuvos pasieniečiai užfiksavo beveik prieš dvi savaites, kai Kūčių vakarą, apie 22 val., krovininis laivas "La Partenais" atplaukė į Klaipėdą.

Su Maltos vėliava plaukiojantis laivas tada į Klaipėdą atvyko iš Rusijos Ust Lugos uosto.

Pasieniečiai, atlikę patikrinimą, užfiksavo du migrantus, prisistačiusius Alžyro piliečiais.

Laivo kapitono ir 18 įgulos narių dokumentai buvo tvarkingi, visi jie – Filipinų piliečiai.

O alžyriečiai į laivą esą pateko nelegaliai, kai šis plaukė iš Orano uosto Alžyre į Ust Lugą.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai turėjo išankstinės informacijos, kad trąšas atgabenusiame laive gali būti nelegalų.

Kol laivas stovėjo Klaipėdos uoste, alžyriečiai buvo saugomi, kad neišliptų į krantą, o kapitonas raštu įsipareigojo užtikrinti, jog jie nepaliks laivo, prie jo buvo likę budėti pasieniečiai.

Po kelių dienų laivas išplaukė iš Klaipėdos ir turėjo grįžti po Naujųjų metų.

Uosto laivų registre nurodyta, kad "La Partenais" į Klaipėdą atplaukė sausio 3 d. 20.26 val. ir buvo prišvartuotas 67A krantinėje.

Nors iš tikrųjų jis plūduriavo išoriniame uoste ir iki vakar vakaro į Klaipėdą dar nebuvo įplaukęs.

Nelegalūs migrantai iš Alžyro veikiausiai yra laive, nes niekur kitur kapitonas per tą laiką jų perduoti neturėjo galimybės.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovai patikino, kad apie "La Partenais" sugrįžimą į Klaipėdą jiems yra žinoma, situacija kontroliuojama ir bus stebima, kad migrantai nepaliktų laivo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Veliava Maltos, igula - filipinieciai. O savininkas kas? Rusai? Yra gi pagaliau jurines konvencijos, numatancios baudas uz nelegalu gabenima. Ir net laivo aresta.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir ko alzyrieciams reikia Lietuvoj?

jaja

jaja portretas
nei vienas is ju LT neuzilaiko,cia tik vietiniai muzikai kantrus ))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių