Į pajūrį grįžo mašinų detalių vagys

Brangių automobilių detalių vagys vėl nukreipė žvilgsnį į pajūrį. Šią savaitę jie lankėsi Palangoje ir Klaipėdoje. Pareigūnai neabejoja, kad tai vienos grupės nusikaltėlių darbas.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Į policiją ketvirtadienį kreipėsi žmogus, pranešęs, kad Naujakiemio gatvėje buvo apvogtas jo automobilis BMW.

Vagis išdaužė mašinos vairuotojo pusės durų langą, įsibrovė į saloną ir pavogė oro pagalvę. Pareiškėjas nuostolius dar skaičiuoja.

Panašu, kad tie patys vagys išvakarėse pabuvojo Palangoje. Trečiadienį vakare Vanagupės gatvėje automobilį BMW laikęs žmogus rado išdaužtą kairės pusės galinio lango mažąjį stiklą. Taip buvo įsibrauta į šį automobilį. Iš šios mašinos pavogtas multimedijos įrenginys.

Policiją išsikvietęs brangaus automobilio savininkas nurodė, kad išdaužtas langelis vertas 500 eurų, o bendras nuostolis siekia 6,5 tūkst. eurų.

Tame pačiame Vanagupės kvartale pareigūnai lankėsi ir trečiadienį ryte. 9.40 val. jiems buvo pranešta, kad Šilo gatvėje apvogtas automobilis „Porsche Macan S“.

Dingo vairo oro pagalvė, įvertinta 1050 eurų, ir priekiniai žibintai, kurių vertė siekia 10 tūkst. eurų. Pareiškimą policijai parašęs automobilio savininkas nurodė, kad jam padaryta žala – 11050 eurų.

Tiek Palangos, tiek Klaipėdos miesto policijos komisariatų pareigūnai pradėtų tyrimų medžiagą perduos Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo tarnybai.

Šie specialistai ne kartą tyrė panašias vagystes, tik pajūryje nebuvo nustatyta įtariamųjų.

Yra žinoma, kad tokio pobūdžio vagystes vykdo gerai organizuotos vagių gaujos, kurios grobio ieško toli nuo savo gyvenamosios vietos. Todėl pareigūnai neretai kartoja, kad seniai praėjo laikai, kai vagys vogdavo toje pačioje savivaldybėje, kur patys gyvena.

Klaipėdos kriminalinės policijos pareigūnai turi žinių, kad keli įtariamieji kituose Lietuvos regionuose buvo sulaikyti, todėl panašūs nusikaltimai buvo liovęsi.

Tačiau brangių automobilių detalių paklausa yra tokia didelė, kad sulaikytus vagis labai greitai pakeičia kiti. Beveik neabejojama, kad tokios vagystės vykdomos pagal užsakymą, o nusikaltėliai gali būti atvykę ne tik iš atokių Lietuvos vietų, bet ir iš užsienio.

Pareigūnai analizuoja nusikaltimų braižą, lygina paliktus pėdsakus, ieško liudininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Panašu i pasakėčią, nei i įvykiu suvestinę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių