Įkritusio į triumą žmogaus gelbėjimo operacija: ugniagesiams teko lįsti ir šliaužti

  • Teksto dydis:

Vakar Klaipėdos ugniagesiai gelbėtojai atliko sudėtingą gelbėjimo operaciją prekybiniame laive. 19.18 val. buvo pranešta, kad į triumą įkrito žmogus.

„Laivas buvo remontuojamas ir iškeltas plaukiojančiame doke, – sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Mindaugas Jovaišas, vadovavęs gelbėjimo operacijai. – Atlikdamas suvirinimo darbus laivo borte, nuo metalinių konstrukcijų, esančių trijų metrų aukštyje, ant denio nukrito čia dirbęs Ukrainos pilietis. Jis pataikė į dar vieną ant denio esančią ertmę ir smarkiai susižalojo.“

Kad žmogų pasiektų, ugniagesiams aukštalipiams teko lįsti, šliaužti ir leistis pro 40-60 centimetrų ertmes.

„Pasiekus nukentėjusįjį, buvo stabilizuotas vyro kaklas, jis imobilizuotas ant neštuvų ir prasidėjo jo transportavimo operacija. Pro įvairias ertmes lįsti ir tempti sužalotą vyrą teko apie 100 metrų, kol pasiekėme mašinų skyrių. Po to nukentėjusysis dokiniu kranu buvo nukeltas ant žemės ir perduotas greitosios pagalbos medikams. Žmogus buvo sunkiai sužalotas, tačiau nekraujavo ir atvirų lūžių nesimatė. Jeigu situacija būtų sudėtingesnė, būtų tekę pjauti laivo bortą, bet tai būtų užtrukę dar ilgiau. Visa gelbėjimo operacija truko apie valandą“, – pasakojo M. Jovaišas.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.

Visos gelbėjimo operacijos metu ugniagesiai gelbėtojai kalbino ir ramino nukentėjusįjį, kuris vaitojo iš skausmo.

„Gelbėjimo operacija buvo sėkminga, nes labai profesionaliai šioje sudėtingoje situacijoje dirbo 2-osios komandos aukštalipiai Vitalijus Rajenkov, Mantas Zdanevičius, Marius Lileikis, Algirdas Pauliukevičius ir pamainos vadas Darius Augustinavičius“, – sakė M. Jovaišas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebetojas

Stebetojas portretas
Tu pašliaušk su neštuvais laikydamas. Viduje 100kg Tada baigsis komentarai

Nuostabu

Nuostabu portretas
Pagarba ir susižavėjimas gelbėtojais...

d'Artanjanas \\\\\..../////

d'Artanjanas   \\\\\....///// portretas
Net ir šliaužti,tai medalį už drąsą ir liaznbirko premiją.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių