Incidentas Danės upėje: vėl skęsta senas laivas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį 11 val. 16 min. Uosto direkcijos dispečeriai gavo pranešimą, kad Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančioje teritorijoje Danės upėje skęsta laivas „Ole Willassen“.

Tai yra tas pats laivas, kuris pernai du kartus skendo toje pačioje vietoje. Tada laivo savininkas buvo įpareigotas pasirūpinti savo turtu, o miesto valdžia tikino, kad imsis griežtų priemonių.

Pernai laivą apžiūrėjo narai. Laivas pažymėtas nelaimių ženklu.

2020 naujųjų metų naktį nuskendo laivo „Ole Willassen“ sargas. Tą naktį du laivo apsauginiai girtavo ir į laivą girti grįžo tik paryčiais. Lipdami ant denio jie neišlaikė pusiausvyros ir įkrito į vandenį. Vienas iš jų nuskendo ledinio Dangės vandens srovėse. Likęs gyvas girtuoklis užmigo laive ir tik kitą dieną iškvietė gelbėjimo tarnybas. Atvykę narai upėje pirmiausia rado skenduolio batą, o po poros valandų, penkių metrų gylyje, maždaug už aštuonių metrų nuo laivo, aptiko ir 45 metų nelaimėlio girtuoklio kūną.

Aplinkinių kavinių darbuotojai pažinoję šiuos vyrus pasakojo, kad jie dažnai girtaudavo ir, kad ne kartą šiuos laivo sargus tekdavo drausminti dėl pernelyg garsiai leidžiamos muzikos.

Klaipėdos miesto savivaldybė ir aplinkosaugininkai yra informuoti.

Kaip skelbia portalas lrt.lt, Klaipėdos Pilies uosto kapitono pareigas laikinai einantis Petras Petrauskas teigė, kad bus kreipiamasi į laivo savininkus, kad šie sutvarkytų esamą situaciją, atstatytų laivą į plūdrumo poziciją.

„Tuomet teiksime pasiūlymą, kad keltų į doką, žiūrėtų, kad tokių dalykų daugiau nebebūtų ateityje“, – sakė P. Petrauskas.

Aplinkosaugininkai sako, kad nors tarša yra minimali, pradėjo tyrimą.

Atvykę į vietą aplinkosaugininkai nustatė, kad aplink laivą matoma vaivorykštinė naftos produktų dėmė. Kad tarša būtų lokalizuota ir naftos teršalai nepatektų į Kuršių marias, Uosto direkcijos priežiūros skyrius laivą aptvėrė boninėmis užtvaromis, Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba aptvėrė laivą sorbuojančiomis boninėmis užtvaromis teršalams surinkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

daro

daro portretas
skendu skendu

akivaizdu

akivaizdu portretas
mėlynasis proveržis tęsiasi

pastebejimas

pastebejimas portretas
DANGES upe,DANGES...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių