Incidentas Ramiojoje gatvėje atskleidė visos Klaipėdos problemą

Vienoje ramiausių uostamiesčio gatvių sekmadienį įvykęs incidentas atskleidė visos Klaipėdos problemą – jauni klaipėdiečiai vartoja narkotines medžiagas.

Sekmadienį apie 11 val. praeiviai Ramiojoje gatvėje ant žolyno pamatė gulintį vaikiną. Buvo akivaizdu, kad jam visai blogai, jaunuolis buvo nesąmoningas.

Susijaudinę žmonės iškvietė medikus. Greitosios medicinos pagalbos stoties medikai atvyko jau numanydami, kad vaikinas gali būti apsinuodijęs narkotinėmis medžiagomis.

20-metį teko pakelti nuo žolės ir paguldytą ant neštuvų įkelti į greitosios automobilį. Medikai ėmėsi jiems įprastų tokiais atvejais gaivinimo veiksmų – suleido į veną priešnuodžio ir uždėjo deguonies kaukę.

Netrukus vaikinas ėmė atsigauti ir suprato, kur esąs.

Paprastai tokiais atvejais žmogus gabenamas į ligoninę, bet prieš tai klausiama, ar sutinka būti vežamas į gydymo įstaigą.

Dažniausiai pagerėjus narkotikų pavartojusio asmens būklei raštu atsisakoma medicinos paslaugų.

Taip atsitiko ir sekmadienį. 20-metis pasirašė dokumentą, kuriuo patvirtino, kad nepageidauja tolesnio gydymo, ir išlipo iš greitosios automobilio.

Tik po to medikai pastebėjo, kad ant neštuvų liko lankstinukas su kanapėmis, ir pranešė apie tai policininkams.

Pareigūnai užfiksavo šį faktą ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Ko gero, pats įtariamasis apie tai dar nežino, bet netruks sužinoti, nes jo asmens duomenis medikai perdavė pareigūnams.

Įstatymuose ketinimai pačiam vartoti psichoaktyviąsias medžiagas ar tokių medžiagų laikymas savo reikmėms yra vertinami švelniau nei ketinimas jas platinti, tačiau net kanapių suktinės dalinimasis su draugais, neturint tikslo iš to pasipelnyti, vertinamas kaip kriminalinis nusikaltimas. Tokiam asmeniui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiaupas

Čiaupas portretas
Dėde redaktoriau, svaiginimasis nėra visos Klaipėdos problema. Tai yra pasaulinė bėda, ir Klaipėda nė trupučio neišsiskiria. Visame pasaulyje, deja, žmonės vartoja rūkalus, alkoholį, narkotikus. O problemos čia yra dvi: pirmoji, kad politikai liepė policininkams paskui kiekvieną suktinukę lakstyti, taip nukreipdami pajėgas nuo stambių prekeivių. Ir antroji, kad kai kurie negilaus matymo asmenys susiausiriną šią bėdą iki Klaipėdos mastelio, taip iškreipdami realijas.

narkomanas

narkomanas portretas
Stai kaip atrodo laisve kurios mes visi taip norejom, dabar laimingi ir kas bus toliau, a nieko gero...... Visiems kantrybes ir sveikatos.

GD

GD portretas
Anonimui : Tą Plumbum susileisk .
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių