Informaciją apie ikiteisminį tyrimą atskleidusi policininkė – išteisinta

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį išteisino policijos pareigūnę, kuri kaltinta informacijos apie pradėtą ikiteisminį tyrimą atskleidimu savo giminaičiui.

Kaip pranešė teismas, moteriai kaltinimai buvo pateikti dėl to, kad savo giminaičiui, dirbusiam maisto papildų sportui parduotuvėje, atskleidė informaciją apie jam pradėtą ikiteisminį tyrimą ir planuojamus atlikti procesinius veiksmus.

Moteris savo kaltės nepripažino ir posėdžių metu teigė, kad apie ikiteisminį tyrimą dėl draudžiamų preparatų platinimo sužinojo tik apklausiama pareigūnų ir niekada nepranešė savo giminaičiui apie galimus patikrinimus.

„Pasak teismo, byloje nėra jokių patikimų ir neginčijamų įrodymų, jog kaltinamoji pokalbių telefonu ir susitikimų metu suteikė giminaičiui informaciją apie ikiteisminį tyrimą“, – rašoma teismo išplatintame pranešime.

Taip pat išteisinamajame nuosprendyje pažymėta, kad byloje nėra jokių įrodymų, jog nusikaltimo padarymo dieną pareigūnės giminaitis nelegaliai dirbo maisto papildų sportui ir sveikatai parduotuvėje Šilutėje.

Apygardos teismas nenustatė, kad pareigūnė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ar atskleidė ikiteisminio tyrimo duomenis be bylą tiriančio ikiteisminio tyrimo pareigūno ir prokuroro leidimo.

„Kaltinimo teiginiai, jog kaltinamoji įspėjo savo giminaitį apie (...) planuojamą kratą maisto papildų sportui ir sveikatai parduotuvėje, apskritai prasilenkia su elementaria logika, nes tuometinėje tyrimo stadijoje jį atliekantys pareigūnai neturėjo jokių duomenų nei apie kaltinamosios giminaitį, nei apie parduotuvės savininką ir maisto papildų parduotuvę ir jokių panašaus pobūdžio veiksmų neplanavo,“ – pranešime cituojamas teismo nuosprendis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
"Nėra jokių įrodymų, jog nusikaltimo padarymo dieną pareigūnės giminaitis nelegaliai dirbo maisto papildų sportui ir sveikatai parduotuvėje Šilutėje." Todėl giminaitis ir nedirbo, kadangi žinojo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių