Išteisinamasis teismo nuosprendis po šešerių metų: brolienės nežudė

Klaipėdos apygardos teisme susitikę garbaus amžiaus broliai buvo skirtingose barikadų pusėse. Našlys Kazimieras Piktuižis byloje įvardytas nukentėjusiuoju, jo vyresnis brolis Petras buvo teisiamas už brolienės nužudymą.

Klaipėdos apygardos teisme susitikę garbaus amžiaus broliai buvo skirtingose barikadų pusėse. Našlys Kazimieras Piktuižis byloje įvardytas nukentėjusiuoju, jo vyresnis brolis Petras buvo teisiamas už brolienės nužudymą. Pastarasis išgirdo išteisinamąjį nuosprendį.

Byloje minimi 2007 m. rugsėjo 22-osios įvykiai. Tądien K.Piktuižis rado nužudytą savo žmoną. 66 metų moteris gulėjo šalia obels apklota maišais. Jai buvo smarkiai sužalotas sprandas bei kitos kūno vietos.

Iškart įtarta, kad kaltininkas – P.Piktuižis, nes jis seniai konfliktavo su brolio šeima dėl tėvų sodybos. Nors Piktuižių tėvai buvo seniai mirę, nesantaika tarp brolių vis dar buvo gyva. Sykį jie buvo susimušę, bet tąkart kliuvo abiem.

Žūties dieną Bronė Marytė Piktuižienė skynė obuolius. Pamačiusi, kad atvažiavo vyro brolis, giminaitei pasakė, kad į obelį nelips, nes gali atsitikti nelaimė.

Tiriant šios moters žūties aplinkybes, atlikta ne viena ekspertizė. Bandyta net lipti kopėčiomis į obelį, tačiau paaiškėjo, kad šakos viršuje taip susipynusios, jog aukštai palypėti nebuvo įmanoma.

Tirtos mikropluošto dalelės ant žuvusiosios bei įtariamojo rūbų. Bandyta aiškintis kiekvieną smulkmeną.

Galiausiai teisme sudėlioti visi argumentai, iš kurių sekė vienintelė išvada – nėra pakankamai įrodymų, kad P.Piktuižis dalyvavo žudant brolienę.

"Duok dieve, kad tai būtų ne jo darbas. Nenorėčiau, kad mano brolis būtų žudikas. Bet kas tada tai padarė? Šitiek metų praėjo, bet tiesa vis dar neaiški, vėl viską reikės pradėti nuo pradžių. Žmona nužudyta, o kas kaltas – vis dar neaišku. Prašysiu, kad toliau ieškotų", – vakar išklausęs brolį išteisinantį nuosprendį kalbėjo K.Piktuižis.

Šešerius metus įtarimų naštą nešiojęs 82 metų išteisintasis buvo žaismingai nusiteikęs dar prieš išgirsdamas sprendimą. Lazdą nukreipęs į žurnalistus senolis vaidino ja šaudąs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių