Įtariamajam nepilnametės žiauriu sumušimu užsegė apykoję

Visoje Lietuvoje kilusi pasipiktinimo banga privertė prokurorus imtis griežtesnių priemonių prieš įtariamąjį pasikėsinimu išžaginti ir žiauriai sumušusiu nepilnametę auką. Būta žinių, kad nukentėjusiajai buvo grasinama ir reikalauta tylėti.

Klaipėdos apygardos prokuratūra penktadienį kreipėsi į teismą dėl griežtesnės kardomosios priemonės skyrimo įtariamajam jurbarkiškiui. Po pietų pranešta, kad įtariamajam skirtos griežtesnės priemonės – namų areštas ir intensyvi priežiūra užsegant jam apykoję. Šios priemonės skirtos dviem mėnesiams.

Pasak prokuratūros, iki įtariamojo laikino sulaikymo pabaigos surinkti tyrimo duomenys nebuvo pakankami kreiptis į teisėją dėl suėmimo paskyrimo.

Nukentėjusiosios interesus atstovaujantis advokatas viešai pareiškė, kad iki penktadienio įtariamajam taikyta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti yra akivaizdžiai per švelni. Advokato įsitikinimu, įtariamas asmuo tokiomis sąlygomis gali trukdyti baudžiamojo proceso veiksmams, pačiam tyrimui. Todėl penktadienį iš ryto advokatas pateikė prašymą, kad būtų griežtinamos kardomosios priemonės.

Penktadienį kreiptasi į ikiteisminio tyrimo teisėją dėl papildomų kardomųjų priemonių – namų arešto ir intensyvios priežiūros skyrimo įtariamajam. Prokuratūros atstovai teigė, kad tokių priemonių imtasi įvertinus surinktus duomenis ir siekiant atimti bet kokias galimybes įtariamajam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų.

Tyrimo metu atliekant proceso veiksmus buvo gauta pagrįstų duomenų, jog nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti. Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis, kalbėdamas apie tai, kad nusikaltimo aukai buvo grasinta, netiesiogiai leido suprasti, kad tai atsitiko iškart po nusikaltimo.

Tauragės apylinkės teisme vykusio posėdžio metu įtariamasis atsisakė duoti parodymus, iki tol apklausiamas jis neigė kaltę.

Kai žinia apie šį brutalų nusikaltimą pasklido internetinėje erdvėje ir pasiekė kiekvieną mūsų šalies gyventoją, prieš įtariamąjį pasipylė neapykantos banga. Prabilo ir Lietuvos garsenybės, vieni žadėjo savo pagalbą, kiti reikalavo griežtesnio teisingumo įtariamajam. Tam tikrą spaudimą patyrė ir bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis ir Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Antanas Urbelis paaiškino, kad grasinimai viešojoje erdvėje negali būti vertinami kaip nuomonės reiškimas ir priminė apie atsakomybę už nesantaikos kurstymą.

Iki šiol ikiteisminio tyrimo institucijos negavo skundų apie grasinimus ar daromą poveikį, nukentėjusiajai, liudytojams ar įtariamajam. Nesama duomenų, kad įtariamojo šeima būtų bandžiusi atsiprašyti nukentėjusiosios ar pasiūlyti jai pagalbą.

Priminsime, kad gegužės 26 d. Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir galimo pasikėsinimo išžaginti.

Įtarimai dėl pasikėsinimo išžaginti buvo pareikšti metais vyresniam, bet vis dar nepilnamečiam asmeniui. Jis buvo paleistas iš laikinojo sulaikymo, paskyrus kelias kardomąsias priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita dėl Darbo partijos įtakos

Rita dėl Darbo partijos įtakos portretas
Darbo partijoje yra daug mediku. Dalis jų PSICHIATRAI, pvz. Kauno Šilainių PSC vadovė Rudzianskienė. Tad reik stebėt, kad psichopatui(psichopatai ja ne liga, netinkamo auklėjimo padarinys, kai vaikui stinga arba jis nemokamas mylėti ir ATJAUSTI). PSICHOPATAI tampa ne prižiūrėti vaikai, kuriuos auklėja ne tėvai, o gatvė/ujami ir mušami vaikai/O TAIP PAT PER DAUG AUKŠTINA KIEK IR DIEVINA Į KARALIŲ KAI. Jie visi labai gudrūs ir agresyvūs, nieko nemyli, savanaudžiai egoistai. Jie žino ką daro, tad skirtingai nei PSICHIKOS Neįgalieji turi atsakyti už savo elgesį. REIKS STEBĖT, KAD NEBŪTŲ BANDOMA PADARYT IŠ JO LIGONĮ. NORINT IŠVENGTI BAUSMĖS TAI DAROMA. Šiandien psichiatrijos ligoninėse ne senukai su palaikysime akim, kaip sovietmetį, o tvirti jauni kompiuterizuoti vyrukai, yra tarp jų ir prisidirbusių, nes ne paslaptis, kad ligoninėse nesunku už pinigėlius šiltai įsitaisyti, juolab, kad maitina ten puikiai.

...

... portretas
Nepamirškit kad kad dabar to gyvulio gynėjams LABAI reikalinga merginos mirtis ("Jos juk vis vien nebeprikelsit, o jaunuoliui dar visas gyvenimas prieš akis, KARJERA partYnė, NEDRĮSKIT 'vaikučio' teist, jo ATEITIES gadint "), tada jis išvis nekaltu liks ir dar iš valstybės kompensacijų prisiteis :/

Гость

Гость portretas
jai prokurorai bijo policija bijo gri.eztesnes skirti bausmes.ar pasodinti i izoliatoriu Tai reik visai tautai sukilt ir nulinciuot ta pidara Taip padetumem teisesaugai
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių